Αρχική Σπίτι & Design Ξύλινα φωτιστικά Grid από τον Maarten De Ceulaer.

Ξύλινα φωτιστικά Grid από τον Maarten De Ceulaer.

by Andreas Rekopoulos
Grid ξύλινα φωτιστικά γλυπτά από τον Maarten De Ceulaer

Τα ξύλινα φωτιστικά Grid του Βέλγου σχεδιαστή Maarten De Ceulaer συνδυάζουν την πρωτοτυπία, κομψότητα και υψηλή τεχνολογία κατασκευής.

Η μέθοδος κατασκευής είναι πάρα πολύ ιδιαίτερη, ένας μασίφ κομμάτι ξύλου κόβεται τέτοιο τρόπο που προκύπτει στην ουσία ένα ξύλινο πλέγμα. Κατόπιν το πλέγμα καμπυλώνεται και με μεγάλη προσοχή εμφυτεύονται στο ξύλο εκατοντάδες μικροσκοπικοί λαμπτήρες Led καθώς και τα ηλεκτρόδια που δίνουν ρεύμα στα LED. Οι αμέτρητες γραμμές που δημιουργούνται γεμίζονται με μια ειδική ρητίνη που όταν στερεοποιηθεί δημιουργείται αυτό το χαρακτηριστικό πλέγμα που καλύπτει όλη την επιφάνεια του φωτιστικού.

Είναι μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, όμως το αποτέλεσμα δικαιώνει καθώς το φωτιστικό αποκτά μια ιδιότροπα φουτουριστική αισθητική που δεν βρίσκει κάποιος συχνά σε ξύλινα φωτιστικά. Επίσης κόβοντας το ξύλο σε μορφή πλέγματος δεν υπάρχει σχεδόν κανένας περιορισμός στο σχήμα και μπορούν να φτιαχτούν ακόμη και τα πλέον πολύπλοκα ρευστά σχήματα.

Ο σχεδιασμός τους σχήματος και των καμπυλών γίνεται με την βοήθεια υπολογιστή περίπου όπως 3D μοντέλα. Παράλληλα κατά την διάρκεια του σχεδιασμού χρησιμοποιείται ένα εξειδικευμένο λογισμικό φωτορεαλισμού που επιτρέπει να προσδιοριστεί πλήρως η ένταση και η γωνίες που θα πέφτει το φως.

Τα ξύλινα φωτιστικά Grid είναι ακόμη στην φάση του πρωτοτύπου και η σειρά περιλαμβάνει δύο εξίσου εντυπωσιακά μοντέλα, ένα κρεμαστό φωτιστικό οροφής και ένα φωτιστικό τοίχου που κατευθύνει το φως εγκάρσια, επάνω και κάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.