Αρχική Σπίτι & Design Χαλί Παζλ Bear Hug από τους Permafrost.

Χαλί Παζλ Bear Hug από τους Permafrost.

by Anna Karataglidou
Permafrost Bear Hug puzzle Rug

Το χαλί παζλ Bear Hug είναι μία εμπνευσμένη δημιουργία της σχεδιαστικής ομάδας Permafrost γεμάτη χιούμορ και με έξυπνα στοιχεία στο σχεδιασμό.

Το χαλί Bear Hug μας κάνει να χαμογελάμε και δημιουργεί ένα ευχάριστο και ανάλαφρο στοιχείο διακόσμησης στο χώρο. Ταυτόχρονα όμως είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό χαλί που προσαρμόζεται σε κάθε διάσταση. Τα κομμάτια του κουμπώνουν μεταξύ τους σαν παζλ ώστε το χαλί να μπορεί να επεκτείνεται κατά βούληση, να αλλάζει σχήμα και να χωρίζεται σε μικρότερα.

Σαν σχεδιαστική ιδέα, έχουμε ξανασυναντήσει το χαλί παζλ και το έχουμε αγαπήσει ιδιαίτερα. Οι απεριόριστοι συνδυασμοί χρωμάτων, η ευκολία συσκευασίας και συντήρησης, η τεράστια δυνατότητα προσαρμογής σε διαφορετικούς χώρους, ακόμη και ο αριθμός των χαλιών που θέλετε να έχετε στο χώρο είναι όλα μεταβλητά και κατά επιλογή. Το χαλί παζλ είναι μία νέα κατηγορία χαλιού με εξαιρετικά έξυπνο design.

Το χαλί παζλ Bear Hug ανήκει σε αυτή την κατηγορία και συνδυάζει διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς ανάλογα με το χρώμα της κάθε αρκουδίτσας. Όσο για την επιλογή του αγαπητού ζώου , ίσως και να θυμίζει λίγο … χαλί – λάφυρο από κυνήγι, αλλά εμείς προτιμάμε να το βλέπουμε σαν αυτό που δηλώνει το όνομά του: μικρές αρκούδες που αγκαλιάζονται.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά τους, οι Permafrost κατάγονται από … κρύα μέρη και συγκεκριμένα από την Νορβηγία. Η ομάδα αποτελείται από τους σχεδιαστές Andreas Murray, Eivind Halseth, Oskar Johanses και Tore Vinje Brustad. Είναι όλοι τους απόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Όσλο και παρομοιάζουν την διαδικασία του design με τη γλυπτική:

“Όπως ο γλύπτης αφαιρεί με το καλέμι του κομμάτια μάρμαρο για να αποκαλύψει το γλυπτό που κρύβεται στο εσωτερικό, η διαδικασία του σχεδιασμού πρέπει να αποκαλύπτει τον ουσιαστικό χαρακτήρα του προϊόντος.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.