Αρχική Τεχνολογία Η Withings μετατρέπει το iPhone σε πιεσόμετρο.

Η Withings μετατρέπει το iPhone σε πιεσόμετρο.

by Andreas Rekopoulos

Το iPhone είναι ένα από τα πιο ευέλικτα κινητά τηλέφωνα και διαθέτει εφαρμογές και αξεσουάρ που δίνουν αμέτρητες δυνατότητες. Όμως η μετατροπή ενός iPhone σε πιεσόμετρο με το Withings Blood Pressure Monitor κερδίζει το βραβείο πρωτοτυπίας.

Οι συσκευές με λειτουργικό iOS (δηλαδή το iPhone, το iPod και το iPad) έχουν ήδη βρει εφαρμογές σε πολλά διαφορετικά πεδία, όπως στην εκπαίδευση, την φωτογραφία και την ενημέρωση. Η Withings επεκτείνει τις δυνατότητες του iOS στον χώρο της ιατρικής με το επαναστατικό πιεσόμετρο Withings Blood Pressure Monitor. Η Γαλλική εταιρία ήδη είχε κάνει μια πρώτη προσέγγιση των δυνατοτήτων του iOS στον τομέα  υγείας με την επαναστατική ζυγαριά Withings και τώρα προχωράει ένα βήμα παραπάνω.

Ο σχεδιασμός έγινε από το βασισμένο στο Παρίσι eliumstudio και έχει τιμηθεί για το άψογο στυλ του με την σημαντική διάκριση “iF product design award 2012”. Ο μηχανισμός αποτελείται από έναν ιμάντα χειρός με εξωτερική επένδυση μαλακού δέρματος και έναν αλουμινένιο κύλινδρο που περιέχει τις μπαταρίες και την τρόμπα φουσκώματος, η οποία ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού της iOS συσκευής σας. Το πιεσόμετρο συνδέεται με καλώδιο με iPhone, iPod ή iPad και χρησιμοποιεί την οθόνη της συσκευής ως πίνακα ελέγχου.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα είναι ότι συνοδεύεται από μια ειδική εφαρμογή (διαθέσιμη από το App Store) που αρχειοθετεί ηλεκτρονικά τις μετρήσεις σας. Η ευφυής αυτή εφαρμογή θα σας ενημερώσει για τη συστολική (μεγάλη) και την διαστολική (μικρή) σας πίεση, καθώς και για το σφυγμό σας. Κατόπιν θα καταγράψει τα στοιχεία αυτά ημερολογιακά, ώστε να παρακολουθείτε την πρόοδο της πίεσής σας μέσα από κατατοπιστικά διαγράμματα.

Παράλληλα μπορείτε και να “ανεβάσετε” τις μετρήσεις σας σε μηχανισμούς όπως το Google Health ή το Microsoft Health Vault και να αναλύσετε τα στοιχεία σας σε σύγκριση με τις προτεινόμενες τιμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης μπορείτε εύκολα να στείλετε στον γιατρό σας με e-mail τις τρέχουσες μετρήσεις καθώς και το ιστορικό πίεσης σας. Το Blood Pressure Monitor της Withings είναι το πιο high-tech πιεσόμετρο που κυκλοφορεί και συνδυάζει προχωρημένο σχεδιασμό με ουσιαστική χρηστικότητα. Διαθέσιμο και στην Ελλάδα με ενδεικτική τιμή 138€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.