Αρχική Σπίτι & Design Βρύσες μπάνιου Axor Starck V του Philippe Starck για την Hansgrohe.

Βρύσες μπάνιου Axor Starck V του Philippe Starck για την Hansgrohe.

by Andreas Rekopoulos
Axor Starck V Transparent Glass Faucets Hansgrohe

Ο αποδεδειγμένα υπερπαραγωγικός και αδιαμφησβήτητα διαχρονικός σχεδιαστής Philippe Starck συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με την κορυφαία εταιρία ειδών υγειηνής Hansgrohe. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι οι εκπληκτικές βρύσες μπάνιου Axor Starck V.

Οι νέες βρύσες μπάνιου του Philippe Starck φυσικά ανοίγουν στην σειρά Axor την προχωρημένη designγκάμα προϊόντων της Hansgrohe, διάσημη για τα καινοτόμα και εξαιρετικά της σχέδια. Ο Starck έχει δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων Axor τα περισσότερα από τα οποία έχουν μείνει διαχρονικά, έτσι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου που να στέκεται στην κορυφή της γκάμας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όμως ο ταλαντούχος Γάλλος για ακόμη μια φορά δημιουργεί ένα σχέδιο που ξεχωρίζει ευχάριστα και αναπάντεχα. Οι Axor Starck Vείναι οι πρώτες διάφανες βρύσες μπάνιου της Axor και το σχέδιο τους ενθουσιάζει με την πρώτη ματιά. Η συλλογή αποκαλύφθηκε πρώτη φορά στο κατάστημα της Axor στο Μιλάνο τον Απρίλιο.

Αυτή την φορά ο σχεδιαστής εμπνέεται από τον δυναμισμό του νερού και την συναισθηματική του σημασία, ως το στοιχείο που δίνει ζωή. Έτσι το νερό στροβιλίζεται μέσα στο διάφανο κομμάτι της βρύσης, δημιουργώντας μια μικρή δύνη που συμβολίζει την δυναμική του. Ο διευθύνων σύμβουλος της Hansgrohe, o Philippe Grohe δηλώνει: “Το φαινόμενο της δύνης πάντα ήταν ένα συναρπαστικό θέαμα για τον πατέρα μου και ιδρυτή της εταιρίας Klaus Grohe. Η σειρά Axor Starck V είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό προϊόν για την όμιλο Hansgrohe καθώς είναι η πρώτη διάφανη βρύση μας. Ο Philippe Starck ήταν ο ιδανικός συνεργάτης για να φτιάξει μια βρύση που να ενσωματώνει μέσα της το μικρό θαύμα της φύσης που είναι η δύνη του νερού”.

Το σχέδιο του Starck είναι μοντέρνο, αφαιρετικό και απόλυτα κλασσικό ταυτόχρονα. Η σειρά από βρύσες μπάνιου Axor Starck V εμπεριέχει όλες τις σχεδιαστικές αξίες του Starck, είναι καινοτόμα, κομψή, τεχνολογικά προηγμένη και ταυτόχρονα δυναμική. Η λεπτομέρεια όμως που κάνει την διαφορά είναι η έμφαση που δίνει ο Starck στην χρηστικότητα. Ο λόγος που η Hansgrohe (και πολλές άλλες κορυφαίες εταιρίες) πάντα απέφευγαν τις γυάλινες βρύσες είναι ότι μαζεύουν άλατα εσωτερικά τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν και έτσι είναι θέμα χρόνου μια γυάλινη βρύση να δείξει άσχημη και ταλαιπωρημένη. Ο Starck αντιμετωπίζει ουσιαστικά αυτό το πρόβλημα, καθώς το γυάλινο στέλεχος είναι φαρδύ αλλά επίσης προσθαφαιρούμενο ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί για καθαρισμό. Κορυφαία λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι μπαίνει ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων.

Η σειρά από βρύσες μπάνιου Axor Starck V αποτελεί ορόσημο για την Γερμανική εταιρία και είναι σίγουρα ένα από αυτά τα σχέδια που θα γίνουν σημείο αναφοράς στον χώρο του design μπάνιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 24/09/2017 - 15:44

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΡΥΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.