Αρχική Μόδα & Ένδυση Βραχιόλι Lamellae της Zaha Hadid για τον οίκο Georg Jensen.

Βραχιόλι Lamellae της Zaha Hadid για τον οίκο Georg Jensen.

by Andreas Rekopoulos
Βραχιόλι Lamellae της Zaha Hadid για τον οίκο Georg Jensen

Το βραχιόλι Lamellae είναι το πλέον χαρακτηριστικό κομμάτι της ομώνυμης συλλογής κοσμημάτων που σχεδίασε η Zaha Hadid για τον δανέζικο οίκο Georg Jensen.

Πρόκειται για ένα καθηλωτικό κομμάτι εμπνευσμένο ξεκάθαρα από το ιδιαίτερο στυλ αρχιτεκτονικής της Zaha Hahid, με έντονες αναφορές σε συμβολικά κτίρια της διάσημης αρχιτέκτονα.

Το γλυπτό οργανικό σχήμα τους ιδιαίτερου αυτού κοσμήματος παραπέμπει με την πρώτη ματιά την μυημένο στο χαρακτηριστικό στυλ σχεδιασμού της Zaha Hadid, χωρίς όμως να χάνει την υλικότητα του. Είναι ένα κόσμημα που ναι μεν έχει σαφής αρχιτεκτονικές επιρροές, όμως πάρα αυτά δεν γίνεται σκληρό και γραμμικό. Αντίθετα, χαρακτηρίζεται από ένα ρευστό, καμπύλο και άκρως θηλυκό σχήμα.

Η βασική εκδοχή του βραχιολιού Lamellae είναι φτιαγμένη από ασήμι, όμως για αυτούς που θέλουν κάτι πιο εξεζητημένο και διαθέτουν πιο βαθύ πορτοφόλι, διατίθεται πλέον και σε ασήμι επιχρισμένο με μαύρο ρόδιο και διακοσμημένο με μαύρα διαμάντια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.