Αρχική Σπίτι & Design Βιβλιοθήκη Alivar Shangai από τον Giuseppe Bavuso.

Βιβλιοθήκη Alivar Shangai από τον Giuseppe Bavuso.

by Andreas Rekopoulos
Alivar Shangai Bookcase by Giuseppe Bavuso

Η βιβλιοθήκη Shangai είναι ένα εντυπωσιακό έπιπλο που ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα σχεδιαστικής αλλά και τεχνολογικής καινοτομίας.

Σχεδιάστηκε το 2010 από τον αρχιτέκτονα Giuseppe Bavuso για την Ιταλική Alivar και διαθέτει ένα ξεχωριστό ύφος που είναι οργανικό αλλά και αιχμηρό ταυτόχρονα. Εκτός όμως από το πολύπλοκο και ιδιαίτερο της σχέδιο η Shangai είναι κατασκευασμένη χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα υλικά, εξασφαλίζοντας έτσι απαράμιλλή αντοχή και ταυτόχρονα οικολογική υπευθυνότητα. Η βιβλιοθήκη Shangai είναι στην ουσία ένα έπιπλο που σχεδιάστηκε σε όλα τα επίπεδα χρησιμοποιώντας τεχνικές λύσεις που συνήθως συναντάμε σε κτίρια. Τα εσωτερικά ράφια της ακολουθούν μια κυψελωτή δομή που εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή ακαμψία. Επίσης είναι καλυμμένα με τσιμέντο  Ductal® ένα ανακυκλώσιμο υλικό το οποίο είναι τόσο ανθεκτικό που διατηρεί το χρώμα του και την υφή του αναλλοίωτο ακόμη και αν παραμείνει σε εξωτερικό χώρο εκτεθειμένο σε ήλιο και αέρα για 50 χρόνια.

Το εξωτερικό τμήμα της βιβλιοθήκης είναι από ξύλο δρυός επεξεργασμένο με θερμική διεργασία. Η μεγαλύτερη δυσκολία της κατασκευής όμως έγκειται στα πολυσύνθετα εσωτερικά ράφια τα οποία φτιάχνονται από ξύλο MDF χρησιμοποιώντας τεχνολογία DUXILON®, μια πατενταρισμένη μέθοδο κατεργασίας του ξύλου η οποία επιτρέπει την δημιουργία ακόμη και των πλέον δύσκολων σχημάτων. Με αυτή τον μέθοδο είναι εφικτό να δημιουργηθούν ασύμμετρα σχήματα και να συνενωθούν ράφια διαφορετικού σχήματος και πάχους χωρίς καμία ένωση να είναι ορατή.

Παράλληλα το τελικό φινίρισμα των ραφιών ολοκληρώνεται με την επικάλυψη με το τσιμέντο  Ductal® ένα εξαιρετικά ανθεκτικό είδος τσιμέντου ενισχυμένο με οργανικές ίνες. Η δομική ακαμψία του Ductal® είναι 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή του συμβατικού τσιμέντου, ενώ η αντοχή του σε παράγοντες διάβρωσης όπως υγρασία, ηλιακό φως και ατμοσφαιρική μόλυνση είναι 3 φορές μεγαλύτερη.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο έπιπλο με σχέδιο εμπνευσμένο από σύγχρονα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, τα οποία συναγωνίζεται όχι μόνο σε design αλλά και σε αντοχή. Μια ιδανική βιβλιοθήκη για οποιαδήποτε μοντέρνο χώρο, εξίσου κατάλληλη για χρήση σε σπίτι ή σε επαγγελματικό χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.