Αρχική Σπίτι & Design Καναπές-Κρεβάτι Vento από τον Thomas Althaus.

Καναπές-Κρεβάτι Vento από τον Thomas Althaus.

by Andreas Rekopoulos
Vento Sofa-Bed by Thomas Althaus for Die Collection

Ο καναπές Vento μοιάζει με την πρώτη ματιά με ένα συνηθισμένο έπιπλο. Όμως το στοιχείο που κάνει την διαφορά είναι ο πρωτοποριακός τρόπος με τον οποίο ο καναπές μεταμορφώνεται σε κρεβάτι.

Αντίθετα τις συνηθισμένες λύσεις που βασίζονται σε πολύπλοκους μηχανισμούς που ανοίγουν και κλείνουν ο καναπές-κρεβάτι Vento μετασχηματίζεται με πολύ απλούστερο τρόπο, μια απλή μετατόπιση του επάνω μέρους του καναπέ αρκεί. Η λειτουργικότητα αυτής της λύσης βασίζεται στην προσεγμένη συμμετρία, ώστε όταν το επάνω μέρος του καναπέ μετακινηθεί σε ορθή γωνία, έρχεται ακριβώς στην ευθεία με το πλαϊνό κομμάτι και σχηματίζει ένα άψογο και σταθερό κρεβάτι. Ταυτόχρονα το κάτω μέρος του καναπέ γίνεται ένα βολικό κομοδίνο.

Η Μετατροπή του καναπέ Vento σε κρεβάτι γίνεται απλά και γρήγορα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο επιτυχημένο που αν κάποιος δει το κρεβάτι στρωμένο δύσκολα θα υποψιαστεί ότι πρόκειται για καναπέ. Ακόμη όμως και στην αρχική του μορφή ο Vento είναι ένας κομψός καναπές με έμφαση στην ποιότητα και την χρηστικότητα. Ο σχεδιασμός του Vento έγινε από τον Thomas Althaus και παράγεται από την Γερμανική εταιρία Die Collection.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.