Αρχική Σπίτι & Design Βάζα γλυπτά από το Studio 4p1b για την De Vecchi.

Βάζα γλυπτά από το Studio 4p1b για την De Vecchi.

by Andreas Rekopoulos
Frozen Vases

Το Studio 4p1b δημιουργεί μία σειρά από εντυπωσιακά βάζα με μορφή γλυπτού για την ιταλική εταιρεία De Vecchi του Μιλάνου.

Η δημιουργία των βάζων εμπνέεται από την φύση και το φαινόμενο της διόγκωσης του νερού κατά την μετατροπή του σε πάγο. Στην ουσία ημι-βιομηχανικά αντικείμενα, απλά και γεωμετρικά, τα βάζα γεμίζονται με νερό και εν συνεχεία ψύχονται έως τους 0 βαθμούς Κελσίου, ούτως ώστε να παγώσει το νερό στο εσωτερικό τους. Το νερό μετατρέπεται σε πάγο, μεγαλώνει σε όγκο και τείνει να διαρρήξει τα όρια του δοχείου, δημιουργώντας ανοίγματα.

Κάθε βάζο είναι διαφορετικό και μοναδικό, καθώς ο πάγος δημιουργεί διαφορετικές, κάθε φορά, παραμορφώσεις του γενικού σχήματος. Όταν το βάζο έχει πια πάρει την φόρμα του, καλύπτεται από ασήμι, προσθέτοντας λάμψη και κομψότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Το Studio 4p1b είναι μία δημιουργική ομάδα σχεδιαστών που δραστηριοποιείται κυρίως στο interior design και στην παραγωγή αντικειμένων. Σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες εξελίσσει και προτείνει λειτουργικές, κομψές, αλλά και εμπορικές λύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΡ&Om 04/05/2014 - 02:31

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΖΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 05/05/2014 - 14:06

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σου Αφροδίτη, δυστυχώς τα άρθρο αυτό γράφτηκε πριν από ένα περίπου χρόνο και τα βάζα ήταν περιορισμένης παραγωγής, άρα είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν ένα χρόνο μετά.

Αν μας πεις πιο μοντέλο σε ενδιαφέρει θα σου απαντήσουμε αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο, η ενδεικτική τιμή για το ψηλό μακρόστενο μοντέλο ήταν περίπου 550€ αν θυμάμαι σωστά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.