Αρχική Σπίτι & Design Vase & Leuchte από την Miriam Aust.

Vase & Leuchte από την Miriam Aust.

by Andreas Rekopoulos

Η Γερμανίδα σχεδιάστρια Miriam Aust συνδύασε δύο φαινομενικά ασύμβατα αντικείμενα, ένα βάζο με ένα φωτιστικό και δημιούργησε το εντυπωσιακό Vase & Leuchte.

Αρχικά η τοποθέτηση ενός φωτιστικού που χρησιμοποιεί ρεύμα μέσα σε ένα βάζο που περιέχει νερό ακούγεται κακή ιδέα, όμως η Miriam Aust τόλμησε τον αναπάντεχο αυτό συνδυασμό με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το Vase & Leuchte κατασκευάζεται από την εταιρία dua και προσφέρεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη. Εξωτερικά μοιάζει σαν ένα μικρό φωτιστικό οροφής τοποθετημένο μέσα σε ένα διάφανο βάζο με νερό. Το καλώδιο του ρεύματος είναι αδιαβροχοποιημένο και πηγή του φωτός είναι μια λάμπα αλογόνου.

Η ιδιόμορφη σιλουέτα του Vase & Leuchte θυμίζει διασταύρωση ενυδρείου με δοκιμαστικό σωλήνα και έχει μια έντονη πινελιά πειραματικού design. Μέσα στο νερό μπορούν να τοποθετηθούν οποιασδήποτε μορφής λουλούδια, είτε ζωντανά, είτε διακοσμητικά.

Όμως η πιο επιτυχημένη υλοποίηση είναι να γεμίσει το νερό με υδρόβια φυτά, έτσι οι ρίζες των φυτών φαίνονται μέσα από το διάφανο γυαλί, ενισχύοντας την αίσθηση του ζωντανού βιότοπου. Το Vase & Leuchte είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο αντικείμενο και το ήδη επιτυχημένο design του γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό με την ενσωμάτωση των ζωντανών φυτών.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολυχρηστικό αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μια φωτεινή γλάστρα εσωτερικού χώρου που υπογραμμίζει το φυτό που περιέχει και το καθιστά το επίκεντρο της προσοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.