Αρχική Σπίτι & Design Υφασμάτινες γλάστρες Urban Garden της Authentics.

Υφασμάτινες γλάστρες Urban Garden της Authentics.

by Andreas Rekopoulos

Η Γερμανική εταιρία Authentics σε συνεργασία με τον Γάλλο σχεδιαστή Patrick Nadeau δημιούργησαν ένα σύστημα φυτέματος από υφασμάτινες γλάστρες που σκοπό έχει να μετατρέψει κλειστούς χώρους σε πράσινους κήπους με ελάχιστες ανάγκες συντήρησης.

Οι υφασμάτινες γλάστρες της σειράς Urban Garden διαφέρουν ριζικά από οτιδήποτε άλλο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε λειτουργικότητα. Το υλικό κατασκευής είναι εύκαμπτο πλαστικοποιημένο ύφασμα, το οποίο προσφέρει μικρό βάρος και μεγάλη ευκολία στην μεταφύτευση, καθώς ανοίγει με φερμουάρ και είναι πολύ εύκολο να βάλετε ή να βγάλετε το φυτό. Όμως η μεγαλύτερη καινοτομία είναι το σύστημα “έξυπνου ποτίσματος” που διαθέτουν. Το σύστημα είναι ένα υβρίδιο μεταξύ κανονικού φυτέματος και υδροπονικής. Ένα μέρος της γλάστρας γεμίζει με ένα υπόστρωμα υδροπονικού περλίτη, έτσι το νερό κατακρατείται στον πάτο της γλάστρας και το φυτό απορροφά όσο χρειάζεται, επιτρέποντας να μεσολαβούν μεγάλα διαστήματα χωρίς πότισμα.

Παράλληλα οι υφασματινες γλάστρες της σειράς Urban Garden διαθέτουν και μετρητή υγρασίας που δίνει οπτική ένδειξη για την στάθμη του αποθηκευμένου νερού.

Οι υφασμάτινες γλάστρες Urban Garden είναι εξαιρετικά ευέλικτες σε τοποθέτηση, καθώς προσφέρονται για τοποθέτηση σε γραφείο, σε πάτωμα, σε τοίχο ή ακόμη και για κρέμασμα από το ταβάνι. Επίσης δεν χρειάζονται “πιάτο-βάση” διότι δεν βγάζουν νερό και είναι εύκολα μετακινήσιμες λόγω του μικρού βάρους. Βγαίνουν σε μέγεθος έως 45 λίτρα και θα ομορφύνουν οποιοδήποτε χώρο σπιτιού, λόμπι ή γραφείου καθώς συνδιάζουν έξυπνο design με την φυσική ομορφιά του πρασίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΝΤΏΝΗΣ 06/05/2015 - 23:21

Πού μπορώ να βρω αυτές τις γλάστρες στην Αθήνα?
Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 07/05/2015 - 16:19

Αγαπητέ Αντώνη, ευχαριστούμε για το σχόλιο, δυστυχώς το άρθρο είναι πολύ παλιό (από το 2011) και δεν γνωρίζουμε εάν κάποιος φέρνει Authentics στην Ελλάδα.

Βέβαια μπορείς πάντα να τις παραγγείλεις από το ηλεκτρονικό κατάστημα της ίδιας της Authentics.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.