Αρχική Σπίτι & Design Uno Desk ένα οργανικό γραφείο από τον Karim Rashid.

Uno Desk ένα οργανικό γραφείο από τον Karim Rashid.

by Andreas Rekopoulos
UNO Desk by Karim Rashid for Della Rovere

Το Uno Desk είναι ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο γραφείο, που ξεχωρίζει για το οργανικό του design, σχεδιασμένο από τον Karim Rashid.

Το ιδιαίτερο αυτό γραφείο σχεδιάστηκε από τον ταλαντούχο Αιγύπτιο για την Ιταλική εταιρία Della Rovere. Αποτελείται από δύο κομμάτια, την κύρια επιφάνεια εργασίας και μία μονάδα αποθήκευσης για να φυλάσσετε τα πολύτιμα έγγραφα ή τις συσκευές σας. Η επιφάνεια εργασίας είναι μονοκόμματη και φτιαγμένη από υψηλής πυκνότητας  πολυουρεθάνη. Η μονάδα αποθήκευσης στηρίζεται σ’ ένα τρίποδο από ατσάλι, και κατασκευάζεται σε δύο εκδοχές είτε από laminate είτε από ξύλο. Υπάρχει επίσης ειδικά διαμορφωμένο άνοιγμα για να περνούν τα καλώδια και να καταλήγουν στην παροχή ρεύματος, από την εσωτερική πλευρά του γραφείου χωρίς να φαίνονται.  

Το γραφείο μοιάζει να λιώνει, δίνοντας ένα στοιχείο κίνησης στον χώρο και ένα χαρακτήρα υψηλής αισθητικής και κομψότητας. Οι ρέουσες καμπύλες αγκαλιάζουν κάθε εργασιακό περιβάλλον και κάνουν το γραφείο μία δήλωση μέσα στο χώρο. Παράγεται σε ποικιλία χρωμάτων και υφών.

Ο Κarim Rashid είναι ένας πολύ-βραβευμένος και ταλαντούχος designer, που γεννήθηκε στη Αίγυπτο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1993 στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες απ’ όλο τον κόσμο όπως οι Nambé, Issey Miyake, pure design, Fasem, Guzzini, Tommy Hilfiger, Sony, Zanotta, ενώ πολλές δημιουργίες του ανήκουν στις μόνιμες συλλογές γνωστών μουσείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

artemis antoniou 14/01/2015 - 23:11

endiaferomai gia to uno alla tha ithela na matho diastasis kai timi . fandazomai pos einai duo komatia opote opou mpei prepei na sigoureutoume oti xoraei na perasei apo porta i mpalkoni . euxaristo kai pragmatika sinxaritiria gia tin douleia pou exete kanei . exete sileksi ta diamandia olou tou kosmou . ean eixate kai plirofories diastaseon se kathe ti kai times tha isastan to kalutero stin ellada !!!!! me ektimisi .Artemis .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Rekopoulos 15/01/2015 - 14:46

Καλησπέρα Άρτεμις,

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Το κομμάτι αυτό του site είναι το blog μας.

Ουσιαστικά ένα περιοδικό ενημερωτικού περιεχομένου για τις τέχνες και το design. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται εδώ δεν διατίθενται όλα από εμάς (μόνο όσα έχουν την σχετική σήμανση «αγόρασε το»), ενώ κάποια συλλεκτικά η περιορισμένης παραγωγής κομμάτια δεν είναι καν διαθέσιμα προς πώληση.

Το συγκεκριμένο είδος δεν το εμπορευόμαστε και δεν γνωρίζουμε το κόστος του (αν και βάση μάρκας και σχεδιαστή σίγουρα θα είναι αρκετές 1000ς ευρώ).

Αν θέλεις να δεις τα προϊόντα που εμπορευόμαστε εμείς, μπορείς να μεταβείς στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.designisthis.com/el

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.