Αρχική Σπίτι & Design Τσαγιέρα Κλεψύδρα Tea Time του Pengtao Yu.

Τσαγιέρα Κλεψύδρα Tea Time του Pengtao Yu.

by Anna Karataglidou
Tea Time tea steeper Pengtao Yu

Η τσαγιέρα κλεψύδρα Tea Time του σχεδιαστή Pengtao Yu ξεχωρίζει τόσο για την κομψή αισθητική της, όσο και για την άψογη λειτουργία της.

Οι γνώστες του τσαγιού γνωρίζουν ότι ο χρόνος που πρέπει να μείνουν τα φύλλα μέσα στο ζεστό νερό είναι πολύ σημαντικός για τη γεύση του. Πολλοί χρησιμοποιούν χρονόμετρο ή μία μικρή κλεψύδρα για να τον υπολογίσουν. Από το μικρό αυτό παραδοσιακό εργαλείο μέτρησης του χρόνου είναι εμπνευσμένη και η τσαγιέρα του σχεδιαστή Pengtao Yu, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στο να παραμείνει το προϊόν του όσο το δυνατόν πιο κοντά στις παραδοσιακές και απλές αξίες της παρασκευής του τσαγιού.

Η τσαγιέρα κλεψύδρα αποτελείται από δύο γυάλινα δοχεία με διπλά τοιχώματα για θερμομόνωση τα οποία ενώνονται μέσα από έναν κεντρικό μηχανισμό χρονομέτρου. Τα δοχεία προσαρμόζονται στο χρονόμετρο – δακτύλιο με λαστιχάκια. Αφού τοποθετήσει κανείς τα φύλλα του τσαγιού και το νερό στο ένα δοχείο, προσαρμόζει το δεύτερο δοχείο από πάνω και ρυθμίζει στο χρονοδιακόπτη την επιθυμητή διάρκεια. Ο χρονοδιακόπτης ενεργοποιείται μόλις αναποδογυριστεί η τσαγιέρα Tea Time και το τσάι αρχίζει να ρέει μέσα στο δεύτερο δοχείο όπως η άμμος στην κλεψύδρα.

Το χρονόμετρο είναι μηχανικό (με ελατήριο) και όχι ηλεκτρονικό για να τονιστεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας και η λιτή τεχνολογία του σχεδιασμού, σύμφωνα με τις προθέσεις του Pengtao Yu. Η τσαγιέρα Tea Time έχει βραβευτεί με το Red Dot Design Award (Best of the Best 2011) και με το βραβείο IDEA (Bronze).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.