Αρχική Σπίτι & Design Γυάλινα βάζα Triu και Seven του Jan Padrnos.

Γυάλινα βάζα Triu και Seven του Jan Padrnos.

by Andreas Rekopoulos

Ο Τσέχος σχεδιαστής Jan Padrnos δημιούργησε δύο ξεχωριστά και ιδιαίτερα γυάλινα βάζα, εμπνευσμένα από σωλήνες χημείου και την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων.

Τα δύο γυάλινα βάζα της σειράς είναι φτιαγμένα από γυαλί σε διάφανο, λευκό ή ασημένιο μεταλλικό χρώμα. Το μοντέλο Triu αποτελείται από τρείς γυάλινους σωλήνες με σχήμα U” που ενώνονται μεταξύ τους με εσωτερικές ενώσεις ώστε η στάθμη του νερού να είναι στο ίδιο επίπεδο. Το μοντέλο Seven ακολουθεί ακριβώς την ίδια λογική, μόνο που αντί για σωλήνες τύπου “U” αποτελείται από επτά ίδιους κυλινδρικούς σωλήνες.

Το Triu χωράει έξι λουλούδια, ενώ το Seven χωράει επτά. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν είναι όλοι οι σωλήνες γεμάτοι, η ανάλαφρη οργανική δομή των βάζων δένει αρμονικά με το ζωντανό τους περιεχόμενο και οι κενοί σωλήνες γίνονται ένα κομψό ντεκόρ για το άνθος που είναι τοποθετημένο εκεί.

Παρότι η προσπάθεια είναι ατομική και όχι κάποιας μεγάλης εταιρίας, ο Jan Padrnos κατάφερε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής υαλοποιίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.