Αρχική Τέχνη Τρισδιάστατη Ζωγραφική σε Γυαλί της Ardan Özmenoğlu.

Τρισδιάστατη Ζωγραφική σε Γυαλί της Ardan Özmenoğlu.

by Anna Karataglidou
3d glass paintings Ardan Ozmenoglu

Τοποθετώντας στη σειρά κομμάτια γυαλιού πάνω στα οποία ζωγραφίζει μορφές δέντρου η καλλιτέχνιδα Ardan Özmenoğlu δημιουργεί τρισδιάστατη ζωγραφική σε γυαλί.

Η καλλιτέχνιδα συνηθίζει να δημιουργεί ζωγραφίζοντας πάνω σε στρώματα από διαφανή ή ημιδιαφανή υλικά, κυρίως γυαλί και χαρτί. Στην ουσία χωρίζει τα αντικείμενα που θέλει να αναπαραστήσει, στην περίπτωση αυτή το δέντρο, και τα αποτυπώνει σε σειρές κομμένων φύλλων γυαλιού.

Κάθε φύλλο χωριστά μοιάζει να είναι εντελώς αφηρημένο, αλλά αν τοποθετηθούν όλα μαζί σχηματίζεται σιγά σιγά το αναγνωρίσιμο σύνολο. Μάλιστα, το έργο αλλάζει και ακολουθεί τη θέση του θεατή. Η καλλιτέχνιδα έχει επιλέξει κατά καιρούς ποικίλα θέματα να αποτυπώσει με ζωγραφική σε γυαλί.

Η Ardan Özmenoğlu είναι καλλιτέχνιδα από την Τουρκία και με την τέχνη της διερευνά το πώς η εφήμερη ή μόνιμη φύση των εικόνων έχει επηρεάσει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.