Αρχική Τέχνη Απίθανοι τρισδιάστατοι πίνακες από τον David Spriggs.

Απίθανοι τρισδιάστατοι πίνακες από τον David Spriggs.

by Andreas Rekopoulos
3D Art Installations by David Spriggs

Ο Βρετανός καλλιτέχνης David Spriggs ζωγραφίζει τρισδιάστατους πίνακες χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη μέθοδο που συνθέτει πολλές διαδοχικές εικόνες σε ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Τα έργα του David Spriggs ακροβατούν ανάμεσα στην ζωγραφική και την γλυπτική καθώς πρόκειται για δισδιάστατα δημιουργήματα που μόνο όταν ενωθούν καταλαμβάνουν 3 όγκους. Κύριο χαρακτηριστικό των μοναδικών αυτών έργων τέχνης είναι η εντυπωσιακή αίσθηση της κίνησης που έχουν, καθώς και το ιδιαίτερο αυτό βάθος τους, που δημιουργεί στον θεατή την αίσθηση ότι «θα μπορούσε να χαθεί μέσα στον πίνακα».

Την ιδιότροπη αλλά άκρως εντυπωσιακή αυτή μέθοδο την ανέπτυξε ο ίδιος και την τελειοποιεί από το 1999. Στην ουσία ο David Spriggs ζωγραφίζει επάνω σε διάφανες μεμβράνες και κάθε μεμβράνη αποτελεί ένα κομμάτι του συνολικού έργου. Κατόπιν οι μεμβράνες τοποθετούνται η μια πίσω από την άλλη και συνθέτουν πλέον το τελικό δημιούργημα, δίνοντας του έτσι βάθος και τρισδιάστατη υπόσταση.

Αγαπημένο εργαλείο του καλλιτέχνη είναι α αερογράφος, τον οποίο χρησιμοποιεί για να ζωγραφίσεις τις διάφανες πλάκες που αποτελούν και τα δομικά στοιχεία των έργων του. Το στυλ του είναι ανάλαφρο, συμβολικό και έντονα συναισθηματικό. Η αγαπημένη του θεματολογία είναι η αναπαράσταση συναισθηματικών καταστάσεων και ρευστών εννοιών που είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να ορίσει λεκτικά, πόσο μάλλον να απεικονίσει εικαστικά.

Για παράδειγμα το έργο του με τίτλο Emergence of Perception αναπαριστά την γέννηση της αντίληψης (η αγκαθωτή εκρηγνυόμενη σφαίρα), ενώ το εντυπωσιακό The Paradox of Power απεικονίζει την παράδοξη μορφή, της δύναμης, της κίνησης, της αλλαγής και της συμβολικής ανατροπής.

Όλοι οι πίνακες του David Briggs διαθέτουν μια έντονα «τεχνολογική» και ταυτόχρονα θεατρική παρουσία στον χώρο. Ο τρόπος που είναι «εγκλεισμένα» σαν μέσα σε κάποια προστατευτικό θάλαμο τα κάνει να  μοιάζουν με ελεγχόμενα πειράματα, ενώ η «δραματική» τους όψη προσθέτει διαθέτουν σαγηνευτική σκηνική παρουσία.

Ο David Briggs γεννήθηκε το 1978 στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και επί του παρόντος διαμένει στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου και μετακόμισε από το 1992. Η θεωρητική του κατάρτιση περιλαμβάνει Master Καλών Τεχνών από το πανεπιστήμιο Concordia University  στο Μόντρεαλ και Bachelor καλών τεχνών από  Emily Carr University στο Βανκούβερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.