Αρχική Σπίτι & Design Βρύση Triflow από την Zaha Hadid.

Βρύση Triflow από την Zaha Hadid.

by Andreas Rekopoulos
Triflow Zaha Hadid

Η Αγγλική εταιρία Triflow Concepts προσέλαβε την διάσημη αρχιτέκτονα Zaha Hadid με σκοπό να εξερευνήσουν μαζί τις δυνατότητες χρήσης νέων τεχνολογιών για την κατασκευή της βρύσης του μέλλοντος.

Η Hadid χρησιμοποίησε τα πλέον προηγμένα προγράμματα σχεδιασμού 3-D για να δημιουργήσει μια βρύση η οποία είναι πραγματικό γλυπτό. Ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από την ρευστότητα του νερού και η “μονοκόμματη” οργανική μορφή της εντυπωσιάζει και την καθιστά κατά μια έννοια έργο τέχνης.

Η βρύση Triflow κατασκευάστηκε με μια μέθοδο χύτευσης η οποία χρησιμοποιεί καλούπια με “κεραμικό κέντρο”, που είναι η πλέον σύγχρονη διαδικασία για την κατασκευή πολύπλοκων μεταλλικών αντικειμένων και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν για την κατασκευή βρύσης.

Η Zaha Hadid Faucet διαθέτει επίσης την πατενταρισμένη τεχνολογία Triflow που παρέχει φιλτραρισμένο νερό και χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Triflow Concepts. Φυσικά είναι εξοπλισμένη με την πλέον εξελιγμένη μορφή Triflow το οποίο ενεργοποιείται με πλήκτρο αφής και έχει ενσωματωμένη φωτεινή ένδειξη αντικατάστασης φίλτρου στο εμπρόσθιο μέρος της βρύσης, οπότε δεν χρειάζεται να ελέγχετε το φίλτρο οπτικά.

Η Triflow Concepts είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση επιχείρησης που κατέφερε να εξελιχθεί γρήγορα σε υπολογίσιμη εταιρία στον χώρο της βασισμένη σε μια απλή, αλλά εξαιρετικά χρηστική ιδέα, το Triflow, δηλαδή την “τριπλή-ροή”. Το Triflow εκτός από τις δύο κλασσικές ροές κρύου και ζεστού νερού έχει και έναν τρίτο σωλήνα που παρέχει φιλτραρισμένο νερό μέσω ενσωματωμένου φίλτρου. Το όφελος είναι μόνιμη παροχή καθαρού νερού από ξεχωριστό σωλήνα που δεν έρχεται σε επαφή με αφιλτράριστο νερό, αλλά είναι ενσωματωμένος μέσα στην βρύση για να μην υπάρχουν διάσπαρτοι σωλήνες και έξτρα “βρυσάκια” στον νιπτήρα σας.

Με κόστος ύψους 5000€ + η Zaha Hadid Faucet αποτελεί περισσότερο μια πλατφόρμα εξέλιξης μεθόδων κατασκευής παρά εμπορικό προϊόν. Για όσους ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μια για μπάνιο και μια για κουζίνα, οι οποίες είναι εξίσου καταπληκτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.