Αρχική Home Decor Trident Iceni το ταχύτερο Diesel αυτοκίνητο στον κόσμο.

Trident Iceni το ταχύτερο Diesel αυτοκίνητο στον κόσμο.

by Andreas Rekopoulos
Trident Iceni the Fastest Sports Car With A Diesel Engine

Η Βρετανική Τrident Sports Cars ανακοίνωσε την παραγωγή του γρηγορότερο Diesel αυτοκινήτου στον κόσμο, του εντυπωσιακού Trident Iceni.

Παρότι η Trident είναι μια μικρή αγγλική εταιρία, όπως φαίνεται έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον, καθώς το Trident Iceni είναι ένα πραγματικά καινοτόμο σπορ αυτοκίνητο. Η εταιρία πειραματίζεται σε κινητήρες υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης από το 2008 και από ότι φαίνεται 6 χρόνια μετά η τεχνολογίες που εξέλιξε ωρίμασαν αρκετά για να ευδοκιμήσουν.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας Turbo Diesel κινητήρας με διάταξη V8 και κυβισμό 6.6 λίτρα. Με απόδοση 395 ίππων και 948 Nm ροπή το Trident Iceni επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100km/h σε 3.7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 190 μίλια την ώρα (305 χιλιόμετρα). Τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα δικαιολογούν και τον τίτλο του ως το ταχύτερο Diesel αυτοκίνητο στον κόσμο.

Το νούμερο των 0-100 σε 3.7 δευτερόλεπτα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κάποιος ότι τέτοια επιτάχυνση δεν πετυχαίνουν αυτοκίνητα που έχουν πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Trident Sports Cars, τον Phil Bevan, το μυστικό του Iceni είναι η τεράστια ροπή του Diesel κινητήρα, η οποία ευθύνεται για την καταιγιστική του επιτάχυνση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, για τους απαιτητικούς πελάτες οι Trident προσφέρει προαιρετικά και το “Performance Pack” που ανεβάζει την ιπποδύναμη στους 430 ίππους και την ροπή στα 1.286 Nm. Και επειδή προφανώς υπάρχουν και πελάτες οι οποίοι ίσως θεωρήσουν τα παραπάνω νούμερα ανεπαρκή, υπάρχει και το “Track Performance Pack” που δίνει στο Iceni 660 ίππους και 1.422 Nm ροπής. (Εδώ υποθέτουμε ότι οι Άγγλοι θέλουν να διασφαλίσουν ότι το Iceni Θα παραμείνει για πολύ καιρό το ταχύτερο Diesel αυτοκίνητο)

Το εντυπωσιακότερο όμως χαρακτηριστικό του Trident Iceni δεν είναι η επιτάχυνση και η ιπποδύναμη του αλλά η τεράστια αυτονομία του, καθώς έχει αυτονομία 2.000 μιλιών, 3.218 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα! Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μέση κατανάλωση του οχήματος που είναι μόλις 4.1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο που καίει λιγότερα καύσιμα από ένα 1000άρι αυτοκίνητο πόλης.

Παράλληλα το Trident Iceni δεν καίει μόνο Diesel, αλλά και βιο-Diesel. Έτσι ουσιαστικά το αυτοκίνητο μπορεί να κάψει λάδια μαγειρέματος, καλαμποκέλαιο, παραφινέλαια, λάδι σόγιας, ή όποιο άλλο φυσικό καύσιμο, προσφέροντας ασυναγώνιστη οικονομία σε συνδυασμό με οικολογική υπευθυνότητα.

Σύμφωνα με τον Phil Bevan επενδύοντας κάποιος σε μηχανήματα απόσταξης αξίας μόλις £1.800 (2.200€) θα μπορούσε να παράγει 300 λίτρα καύσιμο την ημέρα από καμένα λάδια (εύκολο να  τα περισυλλέξει από εστιατόρια) και ουσιαστικά να κινεί το αυτοκίνητο αμέτρητα χιλιόμετρα με μηδαμινό κόστος. Αυτό θα πει καινοτομία στα σπορ αυτοκίνητα!

Τέλος για όσους προτιμούν την πολυτέλεια από την ταχύτητα, υπάρχουν και δύο πακέτα εξοπλισμού που στοχεύουν στις ανέσεις και στην ομορφιά, το “Premium Pack” και το “Luxury Pack”. Το πακέτο Luxury περιλαμβάνει εσωτερικό ντυμένο με δέρμα και alcantara, θερμαινόμενους καθρέφτες και αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7 ιντσών. Ενώ το premium πακέτο προσθέτει διακοσμητικές λεπτομέρειες από carbon fiber στην καμπίνα επιβατών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και θερμαινόμενο παρμπρίζ.

Η τιμή του Trident Iceni ξεκινάει από £96.000 (€120.000) και είναι διαθέσιμο ήδη για παραγγελία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.