Αρχική Σπίτι & Design Τραπέζι Natura Morte από τον Sebastian E.

Τραπέζι Natura Morte από τον Sebastian E.

by Andreas Rekopoulos
Tree table natura morte

Το τραπέζι Tree Table είναι έργο του καλλιτέχνη Sebastian Errazuri, γνωστού και ως Sebastian E. Ανήκει στην σειρά αντικειμένων Natura Morte (Death series), μια συλλογή που απεικονίζει “νεκρή φύση”.

Το ιδιαίτερο αυτό τραπέζι είναι φυσικά χειροποίητο, έχει μήκος 4,2 μέτρα και ζυγίζει σχεδόν μισό τόνο. Κάθε τραπέζι φτιάχνεται από ένα ολόκληρο δέντρο, από το οποίο με ιδιαίτερη προσοχή αφαιρούνται οι ρίζες, ο φλοιός και τα περιττά κλαδιά. Κατόπιν ο απογυμνομένος πλέον κορμός, λειαίνεται, βάφεται και βερνικώνεται έως ότου φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για την κατασκευή του κάθε τραπεζιού γίνεται έρευνα ανάμεσα σε εκατοντάδες δέντρα μέχρι να βρεθεί αυτό με το κατάλληλο σχήμα. Η διαδικασία μετάλλαξης του δέντρου σε αυτό το εντυπωσιακό έπιπλο παίρνει αρκετούς μήνες δουλειάς. Το Tree Table αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης. Η μισή δουλειά είναι του “Sebastian E” και η άλλη μισή της φύσης που δημιουργεί αυτά τα καταπληκτικά σχέδια. Αν σας άρεσε προτείνω να αρχίσετε να ψάχνετε για δέντρα μόνοι σας, καθώς το τελευταίο τραπέζι Natura Morte πουλήθηκε προς 120.000$.

Εκτός από την αδιαμφισβήτητη εικαστική του αξία, το δημιούργημα του Sebastian E μας αρέσει ιδιαίτερα και για το πρωτοποριακό του concept. Η φύση κάνει τον σχεδιασμό και ο καλλιτέχνης επεμβαίνει στα σημεία. Το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο σε πολυπλοκότητα, αρμονία και χαρακτήρα, των καλύτερων σχεδίων από διάσημους αρχιτέκτονες, ενώ η διαδικασία κατασκευής είναι απλά 100% οικολογική.

Επίσης η επιλογή της γυάλινης τάβλας δίνει στο τραπέζι μια πιο “ανάλαφρη” αίσθηση και λειτουργεί ουσιαστικά ως βιτρίνα για το εντυπωσιακό δέντρο. Ευρηματικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.