Αρχική Σπίτι & Design Τραπέζι Liquid Glacial από την Zaha Hadid.

Τραπέζι Liquid Glacial από την Zaha Hadid.

by Andreas Rekopoulos
Liquid Glacial Table by Zaha Hadid

Με τάβλα που μοιάζει σαν να είναι φανταγμένη από πάγο και πόδια που θυμίζουν δίνες νερού, το Liquid Glacial της Zaha Hadid είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τραπέζια που έχουμε δει.

Το νέο αυτό δημιούργημα της διάσημης αρχιτέκτονα Zaha Hadid είναι μια διάφανη τραπεζαρία που αποτελείται από δύο μικρότερα τραπέζια. Το Liquid Glacial  είναι φτιαγμένο από διάφανο ακρυλικό και η πολυπλοκότητα της μορφής του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Το ιδιαίτερο αυτό τραπέζι είναι σαν να αποτελείται από κάποιο υγρό που πάγωσε στον χρόνο

Παράλληλα το λείο επάνω μέρος της τάβλας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κάτω μέρος, το οποίο διαθέτει ανάγλυφα στοιχεία που δίνουν την εντύπωση ότι το υγρό βρισκόταν σε κίνηση πριν παγώσει ξαφνικά. Ένα ακόμη καταπληκτικό σχέδιο που είναι χαρακτηριστικό του «οργανικού» και «ρευστού» στυλ της Zaha Hadid.

Η ανάγλυφη επιφάνεια σε συνδυασμό με το διάφανο υλικό, δίνουν την δυνατότητα στο φως να  παιχνιδίσει δημιουργώντας σκιές και λάμψεις που αντικατοπτρίζουν τον περιβάλλοντα χώρο. Το τραπέζι Liquid Glacial είναι ένα σύγχρονο χρηστικό έργο τέχνης.  Έτσι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην γκαλερί “David Gill Galeries” του Λονδίνου ενώ η τιμή του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.