Αρχική Σπίτι & Design Τραπεζαρία Atlas της THE FUNDAMENTAL GROUP.

Τραπεζαρία Atlas της THE FUNDAMENTAL GROUP.

by Andreas Rekopoulos
Atlas Dining Table by THE FUNDAMENTAL GROUP

Η τραπεζαρία Atlas της σχεδιαστική ομάδας The Fundamental Group αναδεικνύει την ποιητική αρμονία των μαθηματικών συνδυάζοντας 100 ξύλινους κύβους σε ένα πραγματικά μοναδικό έπιπλο.

Οι Gunnar Ronsch και Stephen Molloy δίνουν μια νέα έννοια στο “geek-chic” καθώς η τραπεζαρία Atlas είναι φουτουριστική, πολυσύνθετη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα κομψή. Οι 100ς κύβοι από μασίφ ξύλο «δένουν» μεταξύ τους σχηματίζοντας μια επίπεδη επιφάνεια στην επάνω πλευρά. Σε απόλυτη αντίθεση το κάτω  μέρος  αποκαλύπτει την απίστευτη πολυπλοκότητα της κατασκευής.

Η τραπεζαρία Atlas ανήκει σε μια σειρά «Ηρωικών Επίπλων» που συμπληρώνεται από τα εξίσου εντυπωσιακά τραπέζια Heracles και Adonis. Η ονομασία Atlas είναι σημειολογική, η τραπεζαρία έχει μια συγκεκριμένη μορφολογία που μοιάζει με τοπίο.  Ίσως μια βραχώδη έκταση ή μια επίπεδη έρημο, έτσι παίρνει το όνομα του τιτάνα που κρατούσε τον κόσμο στις πλάτες του.

Για να κατασκευαστεί η εντυπωσιακή τραπεζαρία χρησιμοποιούνται κύβοι από ξύλο δρυός. Οι κύβοι περιστρέφονται 45 μοίρες στον άξονα τους συνενώνονται έτσι ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη γωνιώδης επιφάνεια. Κατόπιν 5τα κενά στο επάνω μέρος γεμίζονται με κομμάτια από καπνισμένο δρυς πιο σκούρου χρώματος ώστε η μια επιφάνεια να γίνει επίπεδη. Αγαπημένη μας λεπτομέρεια οι ελάχιστες γωνίες στο επάνω μέρος που ηθελημένα «ξεφεύγουν» από την ομοιομορφία της υπόλοιπης δομής και προσθέτουν το στοιχείο της ασυμμετρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.