Αρχική Σπίτι & Design Μπουφές Tout Va Bien της BD Barcelona Design.

Μπουφές Tout Va Bien της BD Barcelona Design.

by Andreas Rekopoulos

Ο μοντέρνος μπουφές Tout Van Bien της BD Barcelona Design συνδυάζει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, μοντέρνα γραφιστική, ιερογλυφικά, φαντασία και μια δόση οπτιμισμού σε ένα ξεχωριστό έπιπλο που αποτελεί παράδειγμα εφαρμοσμένης τέχνης.

Ο σχεδιασμός έγινε από το δίδυμο Antoine+Manuel, μια ομάδα Γάλλων που ασχολείται κυρίως με την γραφιστική. Οι Antoine Audiau και Manuel Warosz εμπνεύστηκαν από ιερογλυφικά αρχαίων πολιτισμών, τα οποία εκμοντέρνισαν και εφάρμοσαν σε μεγάλο μέρος της επιφάνειας του επίπλου. Το όνομα Tout Van Bien είναι σημειολογικό και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ”Όλα θα πάνε καλά” αφήνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Παρά την πλήρη κάλυψη του επίπλου με ανάγλυφες  λεπτομέρειες, η επιλογή της μονοχρωμίας συγκρατεί τον οπτικό πληθωρισμό διατηρώντας το σχέδιο καθαρό και κομψό. Μια από τις αγαπημένες μου λεπτομέρειες είναι και τα ευρηματικά πόδια του μπουφέ, τα οποία αποτελούν από μόνα τους στοιχείο ευρηματικότητας και διαφοροποίησης. Αναπάντεχο, προσεγμένο και πρωτότυπο το Tout Van Bien φτιάχνεται με την ποιότητα του χθες και την τεχνολογία του σήμερα, καθώς η κατασκευή του γίνεται χρησιμοποιώντας μια σύνθεση από MDF, πολυουρεθάνη και μασίφ ξύλο.

Τα ξύλινα κουτιά που αποτελούν το Tout Va Bien μπορούν να συναρμολογηθούν σε δύο διαφορετικές διατάξεις, δημιουργώντας ένα έπιπλο μπουφέ ή ένα όρθιο έπιπλο αποθήκευσης. Τέλος δίνονται και αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης. Μπορεί να παραγγελθεί σε οποιοδήποτε χρώμα της κλίμακας RAL, ενώ και πολλές από τις ανάγλυφες λεπτομέρειες μπορούν να διαμορφωθούν κατόπιν επιλογήτου πελάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.