Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Tin Lamp από τον Yar Rassadin.

Φωτιστικό Tin Lamp από τον Yar Rassadin.

by Andreas Rekopoulos

Το φωτιστικό Tin Lamp είναι σχέδιο του Ρώσου Yaroslav Rassadin για την Παριζιάνικη εταιρία Triode Design και έχει το σχήμα μιας τεράστιας λάμπας.

Γενικότερα τα φωτιστικά με σχήμα γλόμπου δεν είναι νέα ιδέα και αρκετές εταιρίες έχουν παρουσιάσει τέτοιου είδους σχέδια, όμως το TΙΝ Lamp (που σημαίνει “Torshier In Lamp”) διαφέρει από οτιδήποτε άλλο. Αυτό συμβαίνει διότι δεν είναι απλά ένα σχέδιο που μοιάζει με λάμπα, αλλά ένα concept όπου αντιστρέφονται οι ρόλοι της λάμπας και του φωτιστικού. Έτσι ο τεράστιος γυάλινος γλόμπος γίνεται το περίβλημα και περιέχει μέσα ένα ολόκληρο φωτιστικό, το οποίο παίζει το ρόλο της λάμπας.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του σχεδιασμού είναι ότι το “εσωτερικό φωτιστικό” βγαίνει σε διάφορα χρώματα, προσδίδοντας έτσι ποικιλία, χωρίς να αλλοιώνει τον αρχικό χαρακτήρα του σχεδίου. Το TIN Lamp βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μια έκδοση οροφής που πωλείται από την Triode Design και μια επιδαπέδια έκδοση που πωλείται από την επίσης Παριζιάνικη εταιρία Roche Bobois.

Με ύψος 50 εκατοστά και διάμετρο 35 εκατοστά το TIN Lamp είναι ένας από τους μεγαλύτερους γλόμπους που υπάρχουν, με εξαιρετικά εντυπωσιακή όμως ταυτόχρονα ανάλαφρη παρουσία στον χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.