Αρχική Τέχνη Through Hollow Lands μία εγκατάσταση φωτός από τους Etta Lilienthal και Ben Zamora.

Through Hollow Lands μία εγκατάσταση φωτός από τους Etta Lilienthal και Ben Zamora.

by Andreas Rekopoulos
Through Hollow Lands by Etta Lilienthal and Ben Zamora

Οι visual artists Etta Lilienthal και Ben Zamora δημιουργούν μία μοναδική εγκατάσταση φωτός με τίτλο Through Hollow Lands. Το δίδυμο LILIENTHAL|ZAMORA παρουσίασε αυτό το γεωμετρικό και άκρως φουτουριστικό έργο του στο Frye Art Museum στο Σιάτλ καθώς κατασκευάστηκε κατόπιν παραγγελίας από το Ίδρυμα Frye.

Η εγκατάσταση έχει διαστάσεις ενός δωματίου και παραπέμπει σε έναν μικρό λαβύρινθο. Κατασκευάστηκε από 200 ράβδους φωτισμού νέον οι οποίοι συντίθενται σε ένα γεωμετρικό σύνολο φωτός. Κάθε ράβδος κρεμιέται από τους τοίχους και την οροφή του δωματίου και μόνη πηγή φωτός στο χώρο είναι το ίδιο το έργο.

Απλό και μινιμαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα σύνθετο και εντυπωσιακό το Through Hollow Lands είναι ένα έργο πολυδιάστατο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αυτή η εγκατάσταση φωτός παίζει με την αντίληψη του θεατή και δημιουργεί ποικιλία αντιδράσεων χάριν στα μεταλλασσόμενα ερεθίσματα. Ο θεατής κινούμενος μέσα στο χώρο, τηρώντας διαφορετικές κάθε φορά αποστάσεις από τις ράβδους νέον και βλέποντας το έργο πότε από κοντά και μέσα και πότε από απόσταση, αρχίζει να βιώνει μία διαφορετική, σχεδόν εξωπραγματική εμπειρία. Μετατρέπεται σε επισκέπτη ενός matrix.

Οι LILIENTHAL|ZAMORA είναι ένα δημιουργικό δίδυμο εικαστικών, μία συνεργασία μεταξύ της Etta Lilienthal και του Ben Zamora. Οι δύο visual artists συνεργάζονται και παρουσιάζουν στο κοινό πρωτότυπες και εντυπωσιακές εγκαταστάσεις φωτός που εξερευνούν τις μεθόδους της οπτικής μας αντίληψης και την σχέση ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.