Αρχική Τεχνολογία Φορητό ηχοσύστημα TDK Boombox.

Φορητό ηχοσύστημα TDK Boombox.

by Andreas Rekopoulos
TDK Boombox Portable Audio System

Το όνομα της TDK σίγουρα δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις στους μουσικόφιλους που δεν μεγάλωσαν με τα iPod και τα MP3. Αναμνήσεις εποχών που γράφαμε κασέτες από το ραδιόφωνο, συνοδευόμενες από χειρόγραφα χαρτάκια με τους τίτλους των τραγουδιών. Η TDK πλέον ασχολείται κυρίως με ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, όμως πρόσφατα έβγαλε μια σειρά από καταπληκτικά φορητά στερεοφωνικά με design εμπνευσμένο από τα κλασσικά boombox stereo.

Ο σχεδιασμός του TDK Boombox συνδυάζει με τέλειο τρόπο φορητότητα, ρετρό στοιχεία και όλες τις ευκολίες της ψηφιακής εποχής. Πλήκτρα αφής, θύρα USB για σύνδεση με Flash Drives, MP3 players ή σκληρούς δίσκους, καθώς και βύσμα 30-Pin για σύνδεση με iPod-iPhone είναι όλα εκεί. Παράλληλα η μαύρη γυαλιστερή πρόσοψη και το περίβλημα από ανοδιωμένο αλουμίνιο δίνουν ένα αέρα ποιότητας και στυλ που διαφέρει αισθητά από τα συνηθισμένα πλαστικά στερεοφωνικά.

Το TDK Boombox θυμίζει τα φορητά στέρεο που κουβαλούσαν οι μουσικόφιλοι στον ώμο τους την δεκαετία του 80, όμως ο σχεδιασμός του είναι τόσο μοντέρνος και προσεγμένος που μεταφέρει το concept άψογα στην σύγχρονη εποχή, δημιουργώντας έναν ιδανικό συνδυασμό ψηφιακής απόδοσης και αναλογικής νοσταλγίας.

Τα διπλά ομοαξονικά ηχεία που διαθέτει σε συνδυασμό με το κεντρικά τοποθετημένο γούφερ των 6 ιντσών παράγουν καθαρό ήχο έντασης έως 35 Watt RMS, ενώ υπάρχει δυνατότητα τροφοδοσίας από παροχή ρεύματος ή από μπαταρίες. Τέλος διαθέτει ενσωματωμένο ραδιόφωνο και συνδέσεις 3.5mm και RCA για είσοδο-έξοδο ήχου, καθώς και βύσμα GUITAR για να συνδεθεί με ηλεκτρική κιθάρα.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μια με δύο ηχεία και μια με τρία ηχεία που περιλαμβάνει και γούφερ. Το νέο ρετρό-μοντέρνο φορητό ηχοσύστημα της TDK πωλείται ήδη στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.