Αρχική Τέχνη Γλυπτά με θέμα Superheroes από τον Adrian Tranquilli.

Γλυπτά με θέμα Superheroes από τον Adrian Tranquilli.

by Andreas Rekopoulos

Συνήθως θεωρούμε τους αγαπημένους μας ήρωες άφθαρτους, όμως ο Adrian Tranquilli με τα απίθανα γλυπτά του μας θυμίζει ότι ακόμη και αυτοί που έχουν super δυνάμεις παραμένουν άνθρωποι.

Πίσω από τις μάσκες και τις φανταχτερές στολές πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος με πραγματικές αδυναμίες και επιθυμίες. Όπως η αδυναμία του Superman για την Lois Lane και του Spiderman για την Mary Jane. Ο Adrian Tranquilli προβάλει τα τρωτά σημεία των υπεράνθρωπων χωρίς να χρειαστεί καν να αποκαλύψει τις κρυφές τους ταυτότητες. Με την χρήση εικαστικών συμβολισμών μας δείχνει πως ο Batman και ο Superman ματώνουν όπως κάθε άλλος άνθρωπος.

Στα γλυπτά του Tranquilli βασιλεύει ο υπέρ-ρεαλισμός καθώς αποτυπώνουν την δυναμική του υπεράνθρωπου, όμως κάθε ένας από τους υπέρ ήρωες έχει και μια αχίλλειο πτέρνα. Μια σύγχρονη μυθολογία που ταυτίζει τον άνθρωπο με τον υπεράνθρωπο μέσα από συμβολισμούς που όλοι αναγνωρίζουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.