Αρχική Τεχνολογία Ηλεκτρικό Superbike από την Mission Motors.

Ηλεκτρικό Superbike από την Mission Motors.

by Andreas Rekopoulos
Mission One Electric Superbike

Η αμερικάνικη με έδρα το Σαν Φρανσίσκο εταιρία Mission Motors έχει κάνει αποστολή της την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικoύ Superbike της αγοράς, του εντυπωσιακού Mission One Superbike.

Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υπάρχουν ήδη αρκετές, αλλά σχεδόν όλες είναι μορφής scooter για καθημερινή μετακίνηση. Οι ιδρυτές της Mission Motors θέλησαν να πάνε το concept της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας πολλά βήματα παρακάτω και ξεκίνησαν το 2007 να πειραματίζονται με ηλεκτρική κίνηση πάνω σε μια μεταχειρισμένη Ducati 900 του 1994. Μετά από τρία χρόνια πειραματισμού και δοκιμών η εταιρία είναι πλέον πολύ κοντά στην παραγωγή του ηλεκτρικoύ Superbike που θα βάλει τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στον στίβο των υψηλών επιδόσεων.

Εκεί που το Mission One πραγματικά ξεχωρίζει είναι ο υδρόψυκτος τριφασικός ηλεκτροκινητήρας του, ο οποίος παράγει 13.8 κιλά ροπής διαθέσιμα από 0 έως 6500 στροφές. Επίσης καθώς το όχημα είναι ηλεκτρικό δεν χρειάζεται ούτε κιβώτιο ταχυτήτων, ούτε συμπλέκτη, απλά πατώντας το γκάζι όλη ή δύναμη είναι διαθέσιμη στιγμιαία. Με αυτά τα δεδομένα οι επιδόσεις και ιδιαίτερα οι επιταχύνσεις αναμένονται καταιγιστικές. Η Mission Motors δεν έχει ανακοινώσει πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς η μοτοσυκλέτα είναι ακόμη σε στάδιο εξέλιξης, αλλά αναφέρει 241 χιλιόμετρα τελική ταχύτητα, 241 χιλιόμετρα αυτονομία  και κάτω από 2 ώρες χρόνο για πλήρη φόρτιση μπαταριών.

Από ότι φαίνεται οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες αρχίζουν να αγριεύουν επικίνδυνα.

Στο τομέα των περιφερειακών το ηλεκτρικό Superbike, Mission One, είναι φυσικά εξοπλισμένο με τα κορυφαία εξαρτήματα που είναι διαθέσιμα για μοτοσυκλέτες επιδόσεων, όπως αναρτήσεις Ohlins, δισκόφρενα  Brembo με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες και σφυρήλατες ζάντες της Marchesini.

Το Design της Mission One μοιάζει να ήρθε από το μέλλον και είναι σίγουρο ότι θα μαγνητίσει τα βλέματα. Η Mission Motors ήδη δέχεται παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές με προκαταβολή $5.000 για την εξασφάλιση διαθεσιμότητας και τελική τιμή αγοράς $68.995, βέβαια με τέτοιο κόστος απόκτησης η παραγωγή μαλλόν δεν θα είναι μαζική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.