Αρχική Σπίτι & Design Φωτιστικό Pong από το Studio Make Light.

Φωτιστικό Pong από το Studio Make Light.

by Andreas Rekopoulos

Φτιαγμένο από δεκάδες μπαλάκια του Ping-Pong, το Pong μπορεί να διαμορφωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ενώ εκτός φωτιστικό είναι ταυτόχρονα και ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Η έμπνευση ανήκει στο Studio Make Light, ένα σχεδιαστικό δίδυμο βασισμένο στην Αγγλία, το οποίο φτιάχνει καταπληκτικά φωτεινά αντικείμενα. Ένα από αυτά είναι και το ιδιαίτερο φωτιστικό Pong. Δεκάδες μπαλάκια Ping-Pong έχουν οργανωθεί σε ομάδες και μέσα σε καθένα έχει τοποθετηθεί μια λυχνία LED. Κάθε ομάδα στερεώνεται με μεταλλικά κλιπ σε μια ράγα που παρέχει ρεύμα. Ξεκουμπώνοντας τα κλιπ η κάθε συστοιχία από μπαλάκια μπορεί να μετακινηθεί, αλλάζοντας έτσι την διάταξη και το σχήμα του φωτιστικού.

Το Pong προσφέρεται σε 3 εκδοχές. Στην επιτραπέζια και στην επιδαπέδια εκδοχή τα μπαλάκια  τοποθετούνται σε μια διάταξη που θυμίζει λίγο την ελικοειδή δομή του DNA, ενώ στην κρεμαστή εκδοχή η διάταξη είναι σφαιρική. Αν όμως έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας η Studio Make Light δέχεται και παραγγελίες για την δημιουργία του δικού σας μοναδικού σχεδίου. Το Pong είναι απολύτως κατάλληλο για την διακόσμηση εμπορικών χώρων, όπως ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια, όμως σίγουρα θα ταίριαζε και σε ένα ιδιαίτερο σπίτι με προχωρημένη αισθητική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.