Αρχική Τεχνολογία Ηχεία Strada της Anthony Gallo Acoustics.

Ηχεία Strada της Anthony Gallo Acoustics.

by Andreas Rekopoulos
Anthony Gallo Acoustics Strada

Η Anthony Gallo Acoustics ασχολείται με συστήματα ήχου και κυρίως με ηχεία. Η φιλοσοφία με την οποία η εταιρία έκανε όνομα στον χώρο ήταν να προσφέρει ηχεία εξαιρετικής ποιότητας που μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμη και ως “ηχεία αναφοράς” σε λογικό κόστος και με άψογο Design και αισθητική.

Ένα από το πιο πρόσφατα δημιουργήματα της Anthony Gallo είναι τα ηχεία Strada Reference. Τα Strada φιλοδοξούν να φέρουν καθαρό και λεπτομερή ήχο ακόμη και σε μικρούς χώρους που δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ηχείου με καμπίνα. Χρησιμοποιούν δύο ηχεία midrange με κώνους 5 ιντσών από carbon fiber και ένα κεντρικά τοποθετημένο Tweeter μεμβράνης CDT™ 3 (Cylindrical Diaphragm Transducer) με 180º ηχητική διασπορά. Παρά το μικρό τους μέγεθος έχουν εξαιρετική ηχητική απόδοση και μπορούν να χειριστούν 150 Watts RMS ισχύος.

Στον τομέα του εξωτερικού σχεδιασμού και της ποιότητας υλικών τα Strada πραγματικά διαπρέπουν. Το “κουτί” και οι γρίλιες τους είναι από μασίφ αλουμίνιο με μαύρη βαφή powder coating, ενώ το ασημένιο κέλυφος των ηχείων midrange είναι από ατσάλι. Η αντίθεση του βουρτσισμένου ατσαλιού με το μαύρο αλουμίνιο κάνει τα Strada να ξεχωρίζουν διακριτικά. Παράλληλα το κεντρικά τοποθετημένο tweeter μεμβράνης δίνει αυτή την μικρή Hi-Tech πινελιά που κάνει την διαφορά.

Είναι διαθέσιμα σε δύο τύπους, ο ένας είναι για τυπική κάθετη τοποθέτηση και α άλλος για οριζόντια τοποθέτηση, όταν δηλαδή το ηχείο χρησιμοποιηθεί ως ηχείο διαλόγου για εφαρμογές Home Cinema.

Τα Strada ανήκουν στην σειρά reference της Anthony Gallo Acoustics η οποία είναι η High Fidelity σειρά της εταιρίας. Με τιμή της τάξεως των 1000€ ανά ηχείο, μπορεί να ακούγονται ακριβά αλλά η αλήθεια είναι ότι ελάχιστα ηχεία σε αυτή την κατηγορία τιμής μπορούν να συγκριθούν μαζί τους σε ποιότητα ήχου και κατασκευής. Τέλος για όσους προτιμάτε κάτι τελείως διακριτικό προσφέρονται και σε εξ ολοκλήρου μαύρο χρώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.