Αρχική Τεχνολογία Stereo Bluetooth ακουστικά, Sound Band.

Stereo Bluetooth ακουστικά, Sound Band.

by Andreas Rekopoulos
Hybra Advance Technology Sound Band

Τα ασύρματα Stereo ακουστικά Sound Band™ της Hybra Advance Technology είναι τα πρώτα στον κόσμο που τοποθετούνται εξωτερικά του αυτιού και δεν μπλοκάρουν τους ήχους του περιβάλλοντα χώρου.

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που θέλετε ένα ακουστικό να μπλοκάρει όλους τους εξωτερικούς ήχους, ώστε να ακούτε για παράδειγμα μουσική σε έναν θορυβώδη χώρο, σε αυτή την περίπτωση τα συμβατικά ηχομονωτικά ακουστικά είναι ιδανικά. Ωστόσο υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση (πιο συνηθισμένη θεωρώ) που θα προτιμούσατε το ακουστικό να λειτουργεί σαν το προσωπικό σας ηχείο και να σας επιτρέπει να ακούτε την μουσική σας διατηρώντας ηχητική αντίληψη του περιβάλοντος.

Χρησιμοποιώντας πατενταρισμένη τεχνολογία “Waves Sound” τα ασύρματα ακουστικά Sound Band™ μεταφέρουν τον ήχο στο αυτί σας δια της επαφής, έτσι ακούτε τα πάντα γύρω σας, όμως την μουσική σας την ακούτε μόνο εσείς και όχι οι γύρω σας.

Τα Sound Band™ συνδέονται ασύρματα με οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να μεταδώσει ήχο μέσω bluetooth και παράγουν εκπληκτική ποιότητα ήχου χωρίς άκομψα καλώδια. Επίσης διαθέτουν διπλά ενσωματωμένα μικρόφωνα ώστε να τα χρησιμοποιείτε και ως hands-free με το κινητό σας.

Οι εφαρμογές αυτής της κυριολεκτικά επαναστατικής τεχνολογίας είναι πραγματικά αμέτρητες. Μπορείτε να ακούτε μουσική, ενώ ταυτόχρονα να συζητάτε και με τον διπλανό σας, όπως ακριβώς θα γινόταν εάν ακούγατε μουσική από ηχεία. Επίσης είναι ιδανικά για χρήση σε ηχητικούς οδηγούς (πχ.όπως περιήγηση μουσείων) και για χρήση σε συστήματα αυτόματης μετάφρασης σε συνέδρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ηχομόνωση που δημιουργούν τα συμβατικά ακουστικά κάνει προβληματική την επικοινωνία.

Βέβαια είναι και το ζήτημα του να σφηνώνεις πράγματα μέσα στο αυτί σου, προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσε να βάζω ακουστικά μέσα στο κανάλι του αυτιού μου και μετά από λίγη ώρα με κουράζουν και θέλω να τα βγάλω. Με τα ακουστικά Sound Band™  το σφήνωμα αντικειμένων μέσα στα αυτιά μας θα είναι επιτέλους παρελθόν.

Όμως πέρα από την επαναστατική τεχνολογία μεταφοράς ήχου δια της επαφής τα Sound Band™  έχουν και μια σειρά από άλλες χρηστικές ευκολίες. Η ασύρματη σύνδεση των ακουστικών μέσω Bluetooth μας γλιτώνει άμεσα από τα ανεπιθύμητα καλώδια, ενώ τα διπλά μικρόφωνα τα καθιστούν ιδανικό αξεσουάρ για κινητά τηλέφωνα και smartphones.

Επίσης το εξελιγμένο  σύστημα χειρισμού αφής που διαθέτουν, δίνει εύκολη πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες χωρίς την ανάγκη να βγάλετε το κινητό σας ή το MP3 player από την τσέπη σας. Τέλος η φόρτιση τους γίνεται με micro-USB ώστε να τα φορτίζετε εύκολα με οποιοδήποτε συμβατικό φορτιστή κινητού τηλεφώνου.

Τα επαναστατικά Bluetooth ακουστικά της Hydra Advance Technology δυστυχώς είναι ακόμη σε στάδιο εξέλιξης, όμως τα πρώτα λειτουργικά δείγματα έχουν ήδη παρουσιαστεί και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Δεν βλέπουμε την ώρα να τα δούμε σύντομα και σε παραγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.