Αρχική Σπίτι & Design Μινιμαλιστικά μαχαίρια μαγειρικής Stelton Pure Black.

Μινιμαλιστικά μαχαίρια μαγειρικής Stelton Pure Black.

by Andreas Rekopoulos
Stelton Pure Black

Τα μαχαίρια μαγειρικής Stelton Pure Black διαθέτουν πιθανώς το πιο μινιμαλιστικό Design που έχουμε δει σε μαχαίρι και αποτελεί κλασσικό δείγμα Σκανδιναβικού Design.

Τα Pure Black δημιουργήθηκαν από το σχεδιαστικό δίδυμο HolmbäckNordentoft που αποτελείται από του Δανούς Sebastian Holmbäck και Ulrik Nordentoft. Το design τους συνδυάζει την χρηστικότητα με το άψογο στυλ και διαφέρει καθοριστικά από τα συνηθισμένα. Η μονοκόμματη γραμμή τους δεν έχει καθόλου εσοχές και γωνίες, επιτρέποντας έτσι εύκολο καθαρισμό, ενώ η μασίφ κατασκευή από μέταλλο εγγυάται υψηλή αντοχή. Τα μαχαίρια μαγειρικής Pure Black της Stelton τιμήθηκαν το 2011 με το πολυπόθητο βραβείο red dot design award στην κατηγορία “best of the best”. Επίσης έχουν κερδίσει το Formland Prize μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις για καλό Design στην Δανία, καθώς και πολλά άλλα σημαντικά διεθνή βραβεία σχεδιασμού.

Κάθε μαχαίρι αποτελείται από ένα μονοκόμματο κομμάτι χρωμονικελιούχου ατσαλιού και έχει μια μαύρη λαστιχοειδούς υφής επικάλυψη που καλύπτει ολόκληρο το μαχαίρι εκτός από την κόψη. Η επικάλυψη αυτή έχει αντιολισθητικές ιδιότητες επιτρέποντας έτσι σωστό κράτημα χωρίς την ανάγκη δημιουργίας ξεχωριστής λαβής. Παράλληλα προστατεύει και το μέταλλο από αλλοιώσεις που προκαλούνται από οξειδωτικές ουσίες των φαγητών, όπως για παράδειγμα τα οξέα των φρούτων.

Η σειρά περιλαμβάνει δύο μαχαίρια σεφ ένα μεγάλο και ένα μικρό, καθώς και ένα οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού. Ως συμπληρωματικό αξεσουάρ διατίθεται και μια μαγνητική βάση στήριξης η οποία προσφέρεται σε έντονο λευκό χρώμα και αποτελεί έτσι ιδανικός καμβάς για να προβληθούν τα μαύρα μαχαίρια. Περισσότερες πληροφορίες στην Stelton.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.