Αρχική Σπίτι & Design Μπολ και λαβίδες για σαλάτα Stelton Cylinda Line.

Μπολ και λαβίδες για σαλάτα Stelton Cylinda Line.

by Andreas Rekopoulos
Μπολ και λαβίδες για σαλάτα Stelton Cylinda Line

Η σειρά σκευών μαγειρικής και σερβιρίσματος από μπολ και λαβίδες για σαλάτα Cylinda Line της Δανέζικης εταιρίας Stelton σχεδιάστηκε από τον Arne Jacobsen την δεκαετία του 60 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1967.

Η αυστηρή και καθαρή γραμμή του σχεδίου είναι χαρακτηριστικό δείγμα Σκανδιναβικού μινιμαλισμού και σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα της Stelton έκανε την σειρά άμεσα αναγνωρίσιμη και δημοφιλή. Όλα τα κομμάτια της συλλογής παραμένουν σε παραγωγή απαράλλακτα έως σήμερα και κοσμούν τις προθήκες των περισσότερων μουσείων Design παγκοσμίως. Η μορφή των αντικειμένων έχει ως βάση το σχήμα ενός κυλίνδρου και όλα τα σκεύη της σειράς είναι παραλλαγές αυτού του απλού γραμμικού μοτίβου.

Το εικονιζόμενο μπολ για σαλάτα, καθώς και οι λαβίδες σερβιρίσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί ή αυτόνομα και είναι σίγουρο ότι θα δώσουν μια νότα κλασσικού βιομηχανικού Design σε οποιοδήποτε τραπέζι, παραμένοντας διαχρονικά και αειθαλή για πολλά χρόνια ακόμη.

Η κατασκευή όλων των αντικειμένων της σειράς γίνεται από ανοξείδωτο ατσάλι 18/8, ένα υλικό που είναι γνωστό για την αντοχή του, ενώ το τελικό φινίρισμα είναι πολύ υψηλού επιπέδου, με άψογη λείανση, σωστό πάχος ατσαλιού και εξαιρετικό γυάλισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.