Αρχική Διάφορα Standing Broom, η σκούπα που στέκεται μόνη της.

Standing Broom, η σκούπα που στέκεται μόνη της.

by Andreas Rekopoulos
Standing Broom by Poh Liang Hock

Η σκούπα Standing Broom σχεδιάστηκε από τον Poh Liang Hock και είναι ένα από εκείνα τα αντικείμενα που είναι τόσο απλά και τόσο εμφανώς χρηστικά που πραγματικά είναι να απορεί κανείς γιατί κάποιος δεν το σκέφτηκε νωρίτερα.

Όλοι έχουμε από μια σκούπα χειρός στο σπίτι μας και ξέρουμε πολύ καλά ότι ή την ακουμπάς σε κάποιο τοίχο ή βάζεις ένα καρφί και την κρεμάς στο σημείο αποθήκευσης της. Δεν θα ήταν πρακτικότερο εάν η σκούπα μπορούσε απλά να σταθεί μόνη της? Η Standing Broom του Poh Liang Hock κάνει ακριβώς αυτό, στέκεται όρθια χάρη στην «σπαστή» της βούρτσα.

Το ιδιοφυώς απλό design του Poh Liang Hock κέρδισε ήδη ένα Red Dot Design Award στην κατηγορία του Design Concept.

Όσο για το την πιθανότητα να «παίζει» η βούρτσα ενώ σκουπίζετε, καμία ανησυχία το θέμα έχει τακτοποιηθεί με την χρήση ενός απλού μηχανισμού. Περιστρέφοντας το χερούλι της Standing Broom, η βούρτσα «κλειδώνει» και «ξεκλειδώνει» ώστε να παραμένει σταθερή είτε σε θέση σκουπίσματος, είτε σε θέση αποθήκευσης.

Η πρακτικότητα του σχεδιασμού είναι εμφανής, όμως σίγουρα την επαναστατική αυτή σκούπα θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο όσοι σκουπίζουν μεγάλους χώρους και χρειάζεται συχνά να ακουμπήσουν κάπου την σκούπα, οι ηλικιωμένοι, καθώς και όλοι οι συνάνθρωποι μας με κινητικές δυσκολίες.

Φυσικά ένα προϊόν υψηλού design εκτός από χρηστικό πρέπει επίσης να είναι καλαίσθητο και φιλικό προς το περιβάλλον. Έτσι η Standing Broom εμφανίζεται φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από φυσικό ξύλο, ενώ η κομψή γεωμετρική της γραμμή την κάνει να ξεχωρίζει από τις απλές πλαστικές σκούπες του εμπορίου.

Προς ώρας η Standing Broom είναι απλά ένα Design Concept όμως το σχέδιο του Poh Liang Hock έχει σίγουρα την δυνατότητα να γίνει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο εμπορικό προϊόν και ελπίζουμε να το δούμε σύντομα σε παραγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.