Αρχική Σπίτι & Design Τραπέζια Stalactite και Stalagmite από την Zaha Hadid.

Τραπέζια Stalactite και Stalagmite από την Zaha Hadid.

by Andreas Rekopoulos

Τα τραπέζια Stalactite και Stalagmite είναι η πρώτη δουλειά που παρουσίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο ZAHA HADID ARCHITECTS στον χώρο του επίπλου. Σχεδιάστηκαν το 2000 από την Zaha Hadid και τον Patrik Schumacher για λογαριασμό της  Ιταλικής εταιρίας SAWAYA & MORONI και είναι κομμάτια της συλλογής με την ονομασία Z-Scape.

Η φιλοσοφία του σχεδιασμού ήταν να δημιουργηθούν πολύπλοκα τρισδιάστατα έπιπλα που το σχήμα τους να παραπέμπει σε φυσικά τοπία που έχουν υποστεί δυναμική διάβρωση. Πιο συγκεκριμένα τα τοπία που χρησιμοποιήθηκαν ως μοντέλα ήταν τα πετρώματα υπόγειων σπηλαίων και οι παγετώνες.

Το Stalactite και το Stalagmite είναι φτιαγμένα από ξύλο και παρότι είναι αυτόνομα τραπέζια, είναι σαφώς πιο εντυπωσιακά όταν συνδυαστούν και τα δύο μαζί. Ένα απολύτως κλασσικό τραπέζι μοναδικό από όλες τις απόψεις, καθώς συνδυάζει εξαιρετική έμπνευση συνδυασμένη με άψογη εκτέλεση. Τέλος όπως και άλλα σχέδια της Zaha Hadid τα δύο τραπέζια φλερτάρουν έντονα με την τέχνη, καθώς έχουν μια ιδιαίτερη “οργανική” μορφή και μπορούν κατά μια έννοια να θεωρηθούν μοντέρνα γλυπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.