Αρχική Σπίτι & Design Σουρεαλιστικό τραπεζάκι σαλονιού Wave City Black Edition.

Σουρεαλιστικό τραπεζάκι σαλονιού Wave City Black Edition.

by Andreas Rekopoulos
Σουρεαλιστικό τραπεζάκι σαλονιού Wave City

Το τραπεζάκι σαλονιού Wave City Black Edition Κύπριου σχεδιαστή Στέλιου Μουσάρη απεικονίζει την πραγματικότητα να «λυγίζει».

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό κομμάτι που αναπαριστά μια ολόκληρη πόλη να διπλώνει στα δύο. Η αρχική εκδοχή του τραπεζιού ήταν σε φινίρισμα ξύλου το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, έτσι ο σχεδιαστής επανέρχεται με μια νέα εκδοχή black edition απόλυτο μαύρο χρώμα.

Πηγή έμπνευσης τους Κύπριου σχεδιαστή ήταν η ταινία «Inception» που προβλήθηκε το 2010. Χρησιμοποιώντας ξύλο, ατσάλι και πολλά μικρά κομμάτια εκτυπωμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή ο Στέλιος Μουσάρης  αναπαριστά ουσιαστικά μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας σε μορφή επίπλου. Πρόκειται για την συμβολική σκηνή που δείχνει την δύναμη που έχουν οι αρχιτέκτονες των ονειρικών, ένα από τα εντυπωσιακότερα ειδικά εφέ της ταινίας.

Η επανέκδοση Black Edition σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε παραχθεί σε ξύλο είναι σαφώς πιο σκοτεινή, και μεταφέρει μια neo-noir ατμόσφαιρα γεμάτη δραματικές φωτοσκιάσεις και αντιθέσεις. Παρότι μοιράζεται την έμπνευση και σχεδιαστική αντίληψη του αρχικού κομματιού είναι εντυπωσιακό πως το ματ μαύρο χρώμα μεταμορφώνει το Wave City, του αφαιρεί όγκο και αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα του.

Η αρτιότητα της εκτέλεσης, αλλά και η πολυπλοκότητα της κατασκευής  είναι πραγματικά εντυπωσιακές, καθώς κάθε κτίριο-μινιατούρα τοποθετείται κομμάτι, κομμάτι. Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο τραπεζάκι, αυστηρά χειροποίητο, με ιδιαίτερα πρωτότυπη εικαστική ταυτότητα και απαράμιλλη προσοχή στην λεπτομέρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.