Αρχική Σπίτι & Design Αξεσουάρ σερβιρίσματος Small Entities από την Mebel.

Αξεσουάρ σερβιρίσματος Small Entities από την Mebel.

by Andreas Rekopoulos

Η σειρά από αξεσουάρ σερβιρίσματος Small Entities της Mebel χαρακτηρίζεται από τολμηρό και ευφάνταστο σχεδιασμό, έντονα ευχάριστα χρώματα και εξελιγμένη μέθοδο κατασκευής.

Σχεδιάστηκε από τον Marco Maggioni, ο οποίος θέλησε να δώσει στα δημιουργήματα του μια “βοτανική” και “οργανική” αισθητική, υπονοώντας ότι θα μπορούσαν να είναι άγνωστες μορφές ζωής ενός άλλου κόσμου, εξ ου και το όνομα Small Entities. Τα έντονα χρώματα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στον σχεδιασμό και κάνουν τα αντικείμενα να ξεχωρίζουν, ενισχύοντας παράλληλα την “ζωντανή” τους εικόνα. Παρότι με την πρώτη ματιά φαίνονται σαν να είναι φτιαγμένα από κεραμικό υλικό, όλα τα κομμάτια της σειράς είναι από ένα ειδικό τύπο μελαμίνης, η οποία είναι τόσο γυαλιστερή και ομοιογενής που δεν είναι εύκολο να την διακρίνει κάποιος οπτικά από τα κεραμικά και την πορσελάνη.

Η επιλογή αυτού του υλικού κατασκευής έχει αρκετά πλεονεκτήματα, έτσι τα Small Entities έχουν πολύ μικρό βάρος, είναι πρακτικά άθραυστα και το κόστος κατασκευής τους είναι εξαιρετικά χαμηλό. Το καινοτόμο και “παιχνιδιάρικο” Design της σειράς έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα των εδικών του βιομηχανικού Design και έχει κερδίσει αναγνώριση από σημαντικούς φορείς, όπως το μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης MoMA.

Η σειρά περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων σερβιρίσματος, όπως μπολ, πιάτα, πιατέλες και σετ για σούσι. Όμως το πιο εντυπωσιακό ίσως κομμάτι της σειράς είναι το “δεντράκι” επάνω στο οποίο καρφώνονται τα διάφορα κεράσματα, δίνοντας έτσι την εικόνα των καρπών επάνω στο δέντρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.