Αρχική Σπίτι & Design Σκαμπό από ανθρακονήματα Plum του Alvaro Uribe.

Σκαμπό από ανθρακονήματα Plum του Alvaro Uribe.

by Andreas Rekopoulos
Plum Stool by Alvaro Uribe

Το σκαμπό Plum είναι ένα πρωτοποριακό και ανθεκτικό σκαμπό από τον Νεοϋορκέζο σχεδιαστή Alvaro Uribe.

Για την κατασκευή του Plum χρησιμοποιείται πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα, το οποίο λυγίζει σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να σχηματιστούν τα πόδια και το κάθισμά του. Το αποτέλεσμα διακρίνεται για την αεροδυναμική του φόρμα και την ελαφριά κατασκευή του. Για το σκαμπό Plum χρησιμοποιείται πλαστικό υλικό με ενίσχυση από ανθρακόνημα στην μικρότερη δυνατή ποσότητα. Δημοφιλές για το μικρό του βάρος, το προηγμένο αυτό υλικό περιέχεται στην ελάχιστη δυνατή ποσότητα, καθιστώντας το σκαμπό Plum απίστευτα ελαφρύ.

Η ονομασία του σκαμπό Plum προέρχεται από την ισπανική λέξη “pluma” που σημαίνει «φτερό». Ο σχεδιασμός του συνδυάζει ένα σύγχρονο υλικό, μία δημιουργική φόρμα και την βασική κατασκευαστική λογική που απαιτεί η χρήση του. Έτσι επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός εκπληκτικά ελαφρού αντικειμένου υψηλής αισθητικής που είναι πάνω απ’ όλα χρηστικό.

Ο Alvaro Uribe είναι ένας ανερχόμενος σχεδιαστής βιομηχανικού design που με το έργο του προσπαθεί να συνδυάσει στοιχεία από τη φύση και την ποίηση και να τα εντάξει στην παραγωγή. Κατάγεται από την Κολομβία αλλά έχει μετακομίσει στην Νέα Υόρκη όπου σπούδασε και έλαβε πτυχίο βιομηχανικού design από το Pratt Institute.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.