Αρχική Σπίτι & Design Σύστημα ραφιών TELA της Zaha Hadid για την CITCO.

Σύστημα ραφιών TELA της Zaha Hadid για την CITCO.

by Andreas Rekopoulos
Tela Granite Shelving Unit by Zaha Hadid for CITCO

Το σύστημα ραφιών TELA είναι ένα εντυπωσιακό και λιτό δημιούργημα φτιαγμένο από μασίφ μαύρο γρανίτη σε σχέδιο της διάσημης Zaha Hadid.

Η βασική γραμμή του σχεδίου παραπέμπει με σαφήνεια στα εμβληματικά κτίρια τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα της Zaha Hadid, καθώς το σχήμα είναι δομημένο, γραμμικό και καμπυλωτό. Η ανάλαφρη αισθητική του συνόλου κάνει τον θεατή να ξεχάσει για λίγο ότι αυτό το αφαιρετικό σύστημα ραφιών δημιουργήθηκε σκαλίζοντας ένα τεράστιο ογκόλιθο από γρανίτη. Το υλικό και το βάρος του όμως υποδηλώνουν την μονολιθική διάσταση του έργου, καθώς σαφέστατα πρόκειται για ένα έργο τέχνης με χρηστική διάσταση, παρά για ένα καθημερινό έπιπλο

Το TELA κατασκευάζεται από την Ιταλική εταιρία CITCO και ανήκει σε μια ολόκληρη συλλογή από έπιπλα με το όνομα της Zaha Hadid. Όλα τα κομμάτια της συλλογής είναι της ίδιας φιλοσοφίας, φτιαγμένα από μασίφ διαχρονικά υλικά όπως το μάρμαρο και ο γρανίτης και με μια σαφή διάσταση γλυπτού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.