Αρχική Home Decor Συρταριέρες Mille Feuille της Emmanuelle Moureaux για την Schönbuch.

Συρταριέρες Mille Feuille της Emmanuelle Moureaux για την Schönbuch.

by Andreas Rekopoulos
Mille Feuille Storage Units by Emmanuelle Moureaux for Schonbuch

H Γερμανική εταιρία Schönbuch σε συνεργασία με την πολυβραβευμένη Γαλλίδα αρχιτέκτονα Emmanuelle Moureaux παρουσιάζουν τις υπέροχες πολύχρωμες συρταριέρες Mille Feuille.

Η συλλογή ακροβατεί ανάμεσα στο έπιπλο και την τέχνη, λίγο από μοντέρνα τέχνης, σε συνδυασμό όμορφες, ιδιότροπες και εξαιρετικά προσεγμένες στην κατασκευή, οι Συρταριέρες Mille Feuille είναι έργα τέχνης με χρηστική διάσταση.

Το παιχνιδιάρικο και αφοπλιστικά πολύχρωμο σχέδιο τους είναι τυπικό δείγμα του προσωπικού στυλ της EmmanuelleMoureaux, είναι η ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού που είδαμε και στο εκπληκτικό τραπεζάκι καφέ Shibafu, αλλά και στο κτίριο της τράπεζας Sugamo Shinkin Bank που είχε σχεδιάσει η Moureaux.

Αρχικά η σειρά προοριζόταν για να παραχθεί σε ένα μόνο αντίτυπο, ως μια έκθεση τέχνης, αλλά και δυνατοτήτων παραγωγής της Schönbuch όμως η εντυπωσιακή αποδοχή από το κοινό στης διάρκεια της έκθεσης “Handmade 2013 Milan” όπου παρουσιάστηκε η συλλογή, οδήγησε στην απόφαση της Γερμανικής εταιρίας να βγάλει τις συρταριέρες Mille Feuille σε περιορισμένη παραγωγή.

Το εγχείρημα μπορεί να φαντάζει απλό αλλά δεν ήταν. Συνήθως μια σειρά νέων επίπλων με ιδιότροπο σχεδιασμό και μηχανισμούς θέλει κάποια χρόνια για να εξελιχτεί και να μπει σε παραγωγή. Έτσι η Schönbuch για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ζήτηση γρήγορα χρησιμοποίησε ένα δίκτυο μικρών ξυλουργών. Όπου κάθε μονάδα φτιάχνεται στο χέρι μια προς μια. Παράλληλα για να επιτύχουν τα όμορφα χρώματα των Mille Feuille χρειάστηκε η Γερμανική εταιρία να επενδύσει σε νέα μηχανήματα βαφής που να μπορούν να αποδώσουν σωστά την απαιτητική χρωματική παλέτα.

Όπως δήλωσε ο Michael Ress διευθυντής της Schönbuch “Ο έρωτας με τα σχέδια της Emmanuelle ήταν ακαριαίος, επειδή λοιπόν ένα έντονο ρομάντζο δεν είναι απαραίτητο να είναι και σύντομο και η χημεία ήταν μοναδική, αποφασίσαμε να δουλέψουμε υπερωρίες για να περάσει η συλλογή σε παραγωγή. Η Emmanuelle Moureaux συμπληρώνει ότι “Το να δουλεύω με τους ανθρώπους της Schönbuch ήταν μια μοναδική εμπειρία, καταλάβαιναν απευθείας τη θέλω και ήταν διατεθειμένοι να επενδύσουν όσο χρόνο και χρήματα χρειαζόταν ώστε τα σχέδια μου να υλοποιηθούν όπως τα οραματίστηκα».

Ουσιαστικά οι συρταριέρες Mille Feuille είναι το πρώτο έπιπλο παραγωγής σχεδιασμένο από την Emmanuelle Moureaux, καθώς όλα τα άλλα έπιπλα που έχει σχεδιάσει στο παρελθόν ήταν μοναδικά κομμάτια προορισμένα για συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά έργα. Φυσικά ως θαυμαστές της δουλειάς της, ελπίζουμε να δούμε και άλλες δουλειές της Emmanuelle Moureaux σε παραγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.