Αρχική Αρχιτεκτονική Σιωπηλή αρχιτεκτονική από τον Takashi Yamaguchi.

Σιωπηλή αρχιτεκτονική από τον Takashi Yamaguchi.

by Andreas Rekopoulos
Σιωπηλή αρχιτεκτονική από τον Takashi Yamaguchi.

Το σύμπλεγμα γραφείων Silent Office του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Takashi Yamaguchi διαθέτει μια άκρως θεατρική ατμόσφαιρα καθώς είναι μίνιμαλ, sexy, κομψό, και αποπνέει μια «αίσθηση σιγής» που κρατάει τις αισθήσεις τεταμένες.

Το εντυπωσιακά αφαιρετικό αυτό κτίριο βρίσκεται στο Τόκιο και είναι τα γραφεία μιας εταιρίας που ασχολείται με χονδρεμπόριο ζαχαρωτών. Έτσι διαθέτει όχι μόνο γραφεία, αλλά επίσης αποθήκες και χώρους διακίνησης και φορτοεκφόρτωσης. Όλη η δομή του κτιρίου στοχεύει στην αύξηση της παραγωγικότητας, μέσω της καλής οργάνωσης αλλά και της ψυχολογικής ανάτασης των εργαζομένων. Έτσι ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε να «συμβαίνουν» καταστάσεις υποβοηθούμενες από την δομή του κτιρίου.

Οι αίθουσες συσκέψεων είναι ευρύχωρες και χαλαρωτικές και ο φωτισμός του κάθε δωματίου ρυθμισμένος ανάλογα με την εργασία που διατελείτε στο κάθε χώρο. Παράλληλα υπάρχει και πρόβλεψη για να μην απομονώνονται οι εργαζόμενοι που έχουν «μοναχικές» θέσεις. Έτσι τα γραφεία των ανθρώπων που ασχολούνται με λογιστικά, οικονομικά και άλλες τέτοιες ασχολίες είναι τοποθετημένα ώστε όταν μπαίνουν στο κτίριο, όταν πάνε τουαλέτα ή για διάλειμμα  φαγητού, αναγκαστικά να περνάνε από κοινόχρηστους χώρους για να συναντούν άλλους εργαζόμενους ώστε να υπάρχει ανθρώπινη επαφή. Αν ήταν όλα τα γραφεία έτσι………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.