Αρχική Σπίτι & Design Γυάλινα μπολ Sinope από την Anna Torfs.

Γυάλινα μπολ Sinope από την Anna Torfs.

by Andreas Rekopoulos
Anna Torfs Sinope Vase

 

Η βασισμένη στην Τσεχία AnnaTorfs παρουσιάζει μία μοναδική συλλογή από γυάλινα μπολ, τα Sinope. Η Torfs ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή διακοσμητικών αποκλειστικά από γυαλί. Όλα τα σχέδια της είναι μοντέρνας αισθητικής και φτιάχνονται με το χέρι χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους υαλοποιίας.

Τα αντικείμενα των συλλογών της Torfs σχεδιάζονται με μια “ανατομική” μέθοδο όπου χρησιμοποιούνται διαδοχικές στρώσεις γυαλιού για να δημιουργηθεί το τελικό σχήμα. Η εικονιζόμενη σειρά υαλικών με την ονομασία Sinope περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από μπολ και ανθοδοχεία και είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της μεθόδου σχεδιασμού της Torfs.

Χρησιμοποιούνται τρείς στρώσεις γυαλιού, μια χρωματιστή στο εσωτερικό, μια διάφανη ενδιάμεσα και μια σκουρόχρωμη στο περίβλημα. Οι αυστηρές “τομές” που γίνονται εξωτερικά έρχονται σε ιδανική αντίστιξη με το “μαλακό” σφαιρικό σχήμα, ενώ παράλληλα φανερώνουν τα εσωτερικά στόματα γυαλιού και δείχνουν την ανατομία του αντικειμένου. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι επίσης ότι αν προσέξει κάποιος τα Sinope σε κάτοψη, το διάφανο στρώμα γυαλιού στο κέντρο κάνει την χρωματιστή σφαίρα να φαίνεται σαν να αιωρείται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.