Αρχική Αρχιτεκτονική Συναυλιακός Χώρος Mozarteum Brasileiro.

Συναυλιακός Χώρος Mozarteum Brasileiro.

by Anna Karataglidou
Mozarteum Brasileiro Trancoso

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Valentiny HVP Architects υλοποίησε το συναυλιακό χώρο Mozarteum για να φιλοξενεί το τοπικό μουσικό φεστιβάλ της βραζιλιάνικης πόλης Trancoso. Η βραζιλιάνικη αρχιτεκτονική είναι αρκετά γνωστή για τις βαριές, σχεδόν μονολιθικές κατασκευές της που αποπνέουν αίσθηση μνημείου. Την παράδοση αυτή φαίνεται να σεβάστηκαν οι αρχιτέκτονες από το Λουξεμβούργο δημιουργώντας ένα “βαρύ” κτίριο που μοιάζει με κέλυφος.

Ο συναυλιακός χώρος Mozarteum Brasileiro προορίζεται για να φιλοξενεί το ετήσιο φεστιβάλ “Música em Trancoso” το οποίο πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια με τους αρχιτέκτονες να έχουν ειδική σχέση αφού ο François Valentiny των Valentiny HVP Architects μαζί με τους συνεργάτες Sabine Lovatelli, Reinold Geiger και Carlos Eduardo Bittencourt είναι οι ιδρυτές του. Πλέον το φεστιβάλ θα έχει ένα ιδιαίτερο χώρο εξαιρετικά ενδιαφέρουσας αισθητικής ο οποίος θα φιλοξενεί συναυλίες και στον εξωτερικό και στον εσωτερικό του χώρο.

Χαρακτηριστικό της μορφολογίας του είναι η καμπυλωτή τσιμεντένια μορφή του όγκου ο οποίος περιβάλει δύο ξεχωριστές αίθουσες 1100 ατόμων η καθεμία, προσβάσιμες από τα δύο τριγωνικά ανοίγματα στα πλαϊνά. Εξωτερικά από τις αίθουσες υπάρχει ξεχωριστό κτίριο με τις συμπληρωματικές λειτουργίες που οφείλει να έχει μία τέτοια κατασκευή όπως χώροι πρόβας, χώροι συνάντησης, μπαρ και φυσικά τουαλέτες.

Τα τριγωνικά ανοίγματα εξόπλισε με ιδιαίτερα σκαλιστά πάνελ σε μπρούντζο η καλλιτέχνιδα Maria Bonomi. Συμπληρώνουν αρμονικά ένα σχεδιασμό που βασίζεται στην ιδέα της τέχνης του σκαλιστού αντικειμένου, του “σκαλιστού” Βραζιλιάνικου τοπίου με τις βαθιές χαράδρες και της γέννησης του βραζιλιάνικου έθνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.