Αρχική Σπίτι & Design Silo ένα ρολόι έργο τέχνης.

Silo ένα ρολόι έργο τέχνης.

by Andreas Rekopoulos

Το Silo είναι ένα κινητικό γλυπτό που ταυτόχρονα αποτελεί και ρολόι τοίχου. Ένα ρολόι έργο τέχνης που ταυτόχρονα έχει και χρηστική αξία.

Περισσότερο από ρολόι το Silo είναι ένα γλυπτό που θα μπορούσε κάποιος απλά να βάλει στον τοίχο του και να κοιτάει με τις ώρες την αέρινη του κίνηση. Όσο η ώρα περνάει το Silo αλλάζει σχήμα με αργές απαλές κινήσεις. Παράλληλα καθώς το σχήμα του ρολογιού διαφοροποιείται ταυτόχρονα οι δείκτες τους σχηματίζουν στον τοίχο και ένα αέναο παιχνίδι φωτοσκιάσεων που μεταβάλλεται όσο ο χρόνος περνάει.

Ο βασικός σχεδιασμός του ρολογιού είναι αφαιρετικός, γεωμετρικός και εξαιρετικά κομψός, μια δήλωση στυλ που είναι μεν ανάλαφρη όμως δεν περνάει απαρατήρητη. Το Silo μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους, είτε από μόνο του, είτε με την συνοδεία των σημείων στίξης  για τις ώρες που τοποθετούνται ξεχωριστά. Τοποθετώντας το ρολόι εντελώς σκέτο θα αποτελέσει ένα μοναδικό διακοσμητικό τοίχου, ωδή στον μινιμαλισμό. Προσθέτοντας τα σημεία στίξης γίνεται πλέον σαφές ότι πρόκειται για ρολόι, χωρίς όμως να χάνεται η αφαιρετική διάσταση του σχεδιασμού.

Το Silo είναι αναμφισβήτητα ένα μοναδικό κομμάτι που ακροβατεί ανάμεσα στο διακοσμητικό τοίχου, την τέχνη και την ωρολογοποιία, δείχνοντας την πάροδο του χρόνο με ποιητικό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Όλγα Μητσοπούλου 07/10/2016 - 16:55

Ενδιαφέρομαι για το ρολόι τοίχου Silo. Παρακαλώ μπορώ να έχω κάποιες περαιτέρω πληροφορίες, μπορώ να το προμηθευτώ από το κατάστημά σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 10/05/2020 - 19:34

Μπορείτε να με ενημερώσετε πόσο εχει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σπύρος 03/02/2021 - 22:28

Μπορείτε να με ενημερώσετε πόσο εχει

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αννα 30/11/2021 - 19:28

Ενδιαφέρομαι για το ρολόι μπορώ να μάθω τιμή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.