Αρχική Σπίτι & Design Καρέκλα Shadow από την Duffy London.

Καρέκλα Shadow από την Duffy London.

by Andreas Rekopoulos

Η καρέκλα Shadow της Βρετανικής εταιρίας Duffy London εντυπωσιάζει με το μινιμαλιστικό της στυλ, ενώ ταυτόχρονα δείχνει σαν να αψηφά την βαρύτητα.

Η Duffy London ιδρύθηκε το 2004 από τον  Chris Duffy και παρότι νέα σχετικά εταιρία έχει παρουσιάσει αρκετά εμπνευσμένα σχέδια με γνήσια Αγγλικό και πρωτότυπο design. Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και επιτυχημένα σχέδια της είναι η καρέκλα Shadow. Το βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι οτι με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν να στηρίζεται αποκλειστικά στα δύο μπροστινά της πόδια, αψηφώντας την βαρύτητα.

Μια δεύτερη πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει το έξυπνο σύστημα στήριξης που αποτελείται από μια μεταλλική πλάκα που μοιάζει με την σκιά της καρέκλας. Η καρέκλα Shadow παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2009 και είναι φτιαγμένη από  ατσάλι βαμμένο με βαφή τύπου Powder Coating.

Το αρχικό σχέδιο έχει πλέον γεννήσει μια σειρά διαφορετικών εκδοχών της Shadow και έχει εξελιχθεί σε μια ολόκληρη συλλογή από ιδιαίτερες καρέκλες. Όπως την γυαλιστερή έκδοση Mirror Shadow Chair, την  πολύχρωμη Shadow Chair Colours, την φτιαγμένη από ξύλο Shadow Chair Walnut και την Shadow Chair with Shadow Rug που συνοδεύεται από το δικό της μικρό χαλί το οποίο είναι επέκταση της χαρακτηριστικής βάσης-σκιάς.

Σίγουρα όμως η αγαπημένη μας εκδοχή είναι η θεατρική Wolf Within, η οποία είναι  εμπνευσμένη από το κλασσικό παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας. Η Wolf Within είναι φυσικά κόκκινη και η σκιά της καρέκλας έχει αντικατασταθεί με μια σκιά λύκου που ουρλιάζει.

Παρότι σχετικά νέο προϊόν η καρέκλα Shadow δείχνει ότι έχει όλα τα στοιχεία που καθορίζουν ένα μελλοντικά κλασσικό κομμάτι, καθώς είναι γνήσια διαφορετική, ποιοτική, πρωτότυπη και αρκετά απλή ώστε να μην καταστεί παρωχημένη εύκολα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.