Αρχική Τέχνη See The Music, η μουσική μετατρέπεται σε εικόνα.

See The Music, η μουσική μετατρέπεται σε εικόνα.

by Andreas Rekopoulos

Φανταστήκατε ποτέ πως θα ήταν η αγαπημένη σας κλασσική μουσική εάν αντί για ήχος ήταν εικόνα? Η EAZY Atelier με την σειρά See The Music δίνει στην κλασσική μουσική σχήμα και χρώμα.

H ιδέα πίσω από την σειρά See The Music είναι ο μετασχηματισμός της μουσικής σε εικαστικά έργα τέχνης. Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιείται ένας ειδικός αλγόριθμος που μετασχηματίζει τις νότες σε εντυπωασικά γραφικά, τα οποία διατηρούν την συμμετρία και το μέτρο από τις νότες. Κάθε έργο δημιουργείται αρχικά σε απεικόνιση 3D λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως τον συνθέτη, την συναισθηματική υπόσταση του μουσικού κομματιού και το μέτρο του. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο σχήμα που μοιάζει με ένα σουρεαλιστικό άνθος.

Κατόπιν το έργο εκτυπώνεται σε ειδικό  χαρτί του οποίου οι  προδιαγραφές είναι να διατηρήσει την όψη του αναλλοίωτη για 200 χρόνια (με τις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης ασφαλώς). Η συλλογή περιλαμβάνει 18 έργα από εμπνευσμένα από μουσική διάσημων κλασσικών συνθετών όπως Μότσαρτ, Βάγκνερ, Τσαϊκόφσκι, Σούμαν, Μπετόβεν, Όφενμπαχ και Ραχμάνινοφ. Κάθε έργο θα παραχθεί σε 100 αριθμημένα αντίτυπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.