Αρχική Σπίτι & Design Κάθισμα Γραφείου SAYL από τον Yves Béhar.

Κάθισμα Γραφείου SAYL από τον Yves Béhar.

by Andreas Rekopoulos
Herman Miller Sayl Yves Behar

Η παγκοσμίως γνωστή εταιρία επίπλων Herman Miller ανάθεσε προσφάτως τον σχεδιασμό του νέου της καθίσματος στον διάσημο designer Yves Béhar και το αποτέλεσμα είναι το SAYL. Πηγή έμπνευσης του Béhar ήταν η κρεμαστή γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο όπου και διαμένει. Αν προσέξει κάποιος την καρέκλα από το πλάι, θα δει ότι η γωνία που κάνει η πλάτη στο σημείο που συναντά το κάθισμα θυμίζει έντονα το προφίλ της γνωστής γέφυρας.

Το SAYL ενσωματώνει όλες αυτές τις αξίες κου καθιέρωσαν την Herman Miller ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου, καινοτομία, όμορφο design, ανατομικότητα, ποιότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον. Η σωστή ανατομικά θέση του σώματος εξασφαλίζεται από το μελετημένο σχήμα του καθίσματος και την ειδική πλάτη η οποία είναι από εύκαμπτο διάτρητο υλικό, σχεδιασμένο σε 3-D για ελεγχόμενη παραμόρφωση. Έτσι η πλάτη παίρνει το σχήμα του σώματος και το αγκαλιάζει δίνοντας στήριξη εκεί που χρειάζεται αλλά χωρίς να αναγκάζει διαφορετικούς σωματότυπους σε προκαθορισμένες θέσεις καθίσματος.

Παράλληλα το κάθισμα SAYL είναι φτιαγμένο από υλικά που προέρχονται κατά 10% από ανακύκλωση ενώ όταν η καρέκλα πεταχτεί υπάρχει πρόβλεψη για εύκολο διαχωρισμό των υλικών της, τα οποία είναι κατά 93% ανακυκλώσιμα. Επίσης η διαδικασία κατασκευής έχει γίνει με μηχανήματα που χρησιμοποιούν ρεύμα αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 50% από αιολική ενέργεια και 50% από μεθάνιο που παράγεται από επεξεργασία σκουπιδιών.

Το SAYL εκτός του ότι είναι ένα εξαιρετικά ανατομικό κάθισμα γραφείου με σεβασμό προς το περιβάλλον έχει και ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό. Είναι το ποιό οικονομικό κάθισμα εργασίας στην γκάμα της Herman Miller, κάνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα και εργονομία της εταιρίας προσβάσιμη σε περισσότερους ανθρώπους από ποτέ. Δεν διατίθεται ακόμη στην Ευρώπη αλλά η τιμή του στις ΗΠΑ είναι μόλις 399$ καθιστώντας το έτσι ένα από τα οικονομικότερα καθίσματα εργασίας στην κατηγορία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.