Αρχική Σπίτι & Design Γυάλινο τραπέζι του Ross Lovegrove για την Knoll.

Γυάλινο τραπέζι του Ross Lovegrove για την Knoll.

by Andreas Rekopoulos
Knoll Ross Lovegrove Table

Το γυάλινο τραπέζι Lovegrove Rectangular Table είναι προϊόν της γνωστής Knoll International και είναι σχεδιασμένο φυσικά από τον Ross Lovegrove.

Ο σχεδιασμός του είναι χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του Lovegrove, δηλαδή στρογγυλεμένο σχήμα με ελάχιστες γωνίες, απλή minimal γραμμή και υψηλή τεχνολογία κατασκευής. Η τάβλα που διαθέτει το γυάλινο τραπέζι είναι από γυαλί τύπου Starphire, το οποίο έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από το συνηθισμένο γυαλί, με αποτέλεσμα να είναι πιο διάφανο και πιο γυαλιστερό.

Η βάση αποτελείται από ατσάλινους σωλήνες, οι οποίοι πλέκονται μεταξύ τους και διατίθενται σε ποικιλία τολμηρών χρωματισμών. Το γυάλινο τραπέζι του Lovegrove χαρακτηρίζεται από μια διακριτική κομψότητα και είναι εξίσου κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί είτε ως τραπεζαρία είτε ως γραφείο.

Η σειρά περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα μοντέλα όμως ίσως το πιο επιτυχημένο σχέδιο είναι η πολύχρωμη εκδοχή, που κάθε σωλήνας έχει διαφορετικό χρώμα, δημιουργώντας μια απρόσμενη και ταυτόχρονα ευχάριστη αντίθεση. Η διάσταση του τραπεζιού είναι δύο επί ένα (μέτρα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.