Αρχική Σπίτι & Design Light Drop Lamp από τον Rafael Morgan.

Light Drop Lamp από τον Rafael Morgan.

by Andreas Rekopoulos
Light Drop Lamp

Το φωτιστικό Light Drop Lamp του Rafael Morgan διαθέτει ξεχωριστό στυλ, ενώ το αναπάντεχο σχήμα του μεταφέρει και ένα οικολογικό μήνυμα.

Πρόκειται για ένα επιτοίχιο φωτιστικό σε σχήμα βρύσης, που το φως εμφανίζεται σαν να είχε ρευστή μορφή. Το φωτεινό υγρό είναι φτιαγμένο από γυαλί, ενώ η πηγή του φωτός είναι ένας λαμπτήρας LED ή μια λάμπα G9 και τα δύο με δυνατότητα dimming. Το φωτιστικό ελέγχεται από τον διακόπτη της βρύσης, έτσι όσο ανοίγει κάποιος την βρύση ανάλογα δυναμώνει και η ένταση του φωτός.

Το εικαστικό μήνυμα που μεταφέρει ο Rafael Morgan είναι αυτό της σημασίας του νερού που αποτελεί πηγή ενέργειας για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Έτσι δημιουργείται ο συμβολισμός του νερού που μετατρέπεται σε ενέργεια, ενώ ο έλεγχος της φωτεινότητας μέσω του διακόπτη της βρύσης αναπαριστά την ροή της ενέργειας σε παραλληλισμό με την ροή του νερού.

Η παραγωγή του Light Drop Lamp γίνεται από την Βέλγικη εταιρία Wever & Ducre και το μεταλλικό κομμάτι κατασκευάζεται από αλουμίνιο. Το φωτιστικό διατίθεται σε δύο εκδόσεις με κοντό ή μακρύ στέλεχος και σε δύο χρωματισμούς, ασημένιο μεταλλικό ή λευκό. Δεδομένου ότι η Wever & Ducre ασχολείται και με συστήματα αρχιτεκτονικού φωτισμού φανταζόμαστε ότι αν θέλετε και κάτι πιο εξειδικευμένο, όπως ιδιαίτερα μακρύ στέλεχος ή άλλους χρωματισμούς μάλλον θα γίνεται εύκολα.

Το Light Drop Lamp είναι ένα ιδιαίτερο φωτιστικό με έντονα καλλιτεχνική διάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.