Αρχική Σπίτι & Design Φουτουριστικό φωτιστικό R.RAY της Danese Milano.

Φουτουριστικό φωτιστικό R.RAY της Danese Milano.

by Andreas Rekopoulos
Danese Milano R.RAY

Τo φωτιστικό οροφής R.RAY σχεδιάστηκε από τον Ross Lovegrove για την Danese Milano και το φουτουριστικό του σχήμα είναι εμπνευσμένο από τις ηλιαχτίδες.

Η δημιουργία ενός φωτιστικού που να μοιάζει με ηλιαχτίδα σίγουρα αποτελεί πρόκληση, καθώς η ηλιαχτίδα είναι μια ακτίνα φωτός και όχι κάποιο συνηθισμένο υλικό αντικείμενο. Όμως με λίγη φαντασία το R.RAY πλησιάζει αρκετά καθώς φαίνεται να αιωρείται στον χώρο και έχει ένα τεθλασμένο ασαφές  σχήμα που συμβάλει στο να διαχυθεί το φως στον περιβάλλοντα χώρο.

Η οργανική μορφή του φωτιστικού είναι χαρακτηριστική της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του Lovegrove και εμπεριέχει ως συνήθως μια ισχυρή δόση φουτουρισμού. Το R.RAY είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φωτιστικό οροφής που σίγουρα θα ξεχωρίσει οπουδήποτε και να τοποθετηθεί. Παράλληλα ο σχεδιασμός έχει και μια έντονα πρακτική διάσταση, καθώς φωτίζει ομοιόμορφα και φιλτράρει το φως ώστε να είναι μαλακό και όχι εκτυφλωτικό.

Το R.Ray είναι φτιαγμένο από μεθακρυλικό, ένα υλικό που ενισχύει ακόμη περισσότερο την διάθλαση του φωτός συμβάλλοντας στην ομοιόμορφη κατανομή του φωτισμού. Πηγή του φωτός είναι δύο λάμπες φθορισμού τοποθετημένες στο κέντρο του φωτιστικού, ενώ με την κατάλληλη λάμπα προσφέρεται και δυνατότητα dimming.  Το R.RAY διατίθεται σε είτε σε γαλακτώδες λευκό, είτε σε ημιδιάφανο λευκό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Ευαγγελία 28/05/2023 - 19:45

θα ήθελα τιμές και διαστάσεις, παρακαλώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.