Αρχική Home Decor Χαρτοκόπτης από Carbon Fiber της Purisme.

Χαρτοκόπτης από Carbon Fiber της Purisme.

by Andreas Rekopoulos
Purisme Carbon Fiber Letter Opener

Μπορεί ένας χαρτοκόπτης να μετατραπεί σε αντικείμενο τέχνης? Η Αυστριακή εταιρία Purisme δείχνει ότι όλα γίνονται, μετατρέποντας αυτό το απλό εργαλείο σε ένα απόλυτα επιθυμητό αντικείμενο Design.

Φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από carbon fiber ο χαρτοκόπτης της Purisme είναι εντυπωσιακά κομψό και χρήσιμο gadget γραφείου. Με βάρος μόλις 10 γραμμάρια είναι τόσο ελαφρύς που όταν κάποιος τον πιάσει στα χέρια του είναι σχεδόν σαν μην κρατάει τίποτα. Ο σχεδιασμός έγινε από τον Mario Zeppetzauer ο οποίος εμπνεύστηκε το σχέδιο από τα φημισμένα αεροπλάνα SR-71 Blackbird, τα οποία αποτελούν σύμβολο τελειότητας και τεχνολογικής υπεροχής.

Η κατασκευή του γίνεται με την ίδια ακρίβεια που φτιάχνονται τα εξαρτήματα αυτοκινήτων formula 1 και κάθε χαρτοκόπτης εξετάζεται εξονυχιστικά ώστε να μην υπάρχει καμία ατέλεια, πρώτου συσκευαστεί να αποσταλεί στον πελάτη.

Ο χαρτοκόπτης της Purisme τιμήθηκε το 2008 με το σημαντικό βραβείο σχεδιασμού Red Dot Design Award, λόγω της πρωτοτυπίας, της υψηλής αισθητικής και της άψογης κατασκευαστικής εκτέλεσης που τον χαρακτηρίζουν.

Εκτός από την απλή έκδοση διατίθεται και έκδοση Limited Edition η οποία είναι χειροποίητη και κάθε τεμάχιο φέρει αφιέρωση από τον καλλιτέχνη-σχεδιαστή Mario Zeppetzauer, καθώς και την υπογραφή του ότι ο χαρτοκόπτης επιθεωρήθηκε από τον ίδιο πριν αποσταλεί στον παραλήπτη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.