Αρχική Τεχνολογία Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή Leica T System από την Audi Design.

Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή Leica T System από την Audi Design.

by Anna Karataglidou
Leica T System Camera by Audi Design

Το 2014 η Leica γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας της με την κυκλοφορία της Leica T System μιας εντελώς νέας κάμερας σχεδιασμένης από την Audi Design.

Η Leica T System ξεπερνάει τον κλασσικό ρετρό σχεδιασμό των γνωστών μας Leica και υιοθετεί ια εντελώς νέα σχεδιαστική γλώσσα όπου το κλασσικό συναντά το αφαιρετικό και το μοντέρνο. Όμως η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Leica T δεν είναι απλά μία νέα φωτογραφική μηχανή, αλλά ένα καινούργιο φωτογραφικό σύστημα. Η Leica έχει μακριά ιστορία στην συνδεσιμότητα εξοπλισμού μεταξύ των μοντέλων της, το T-System αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια από σώματα φωτογραφικής, φλας, φακούς και αξεσουάρ και συνδυάζονται μεταξύ τους.

Αυτό όμως που τράβηξε την δική μας προσοχή είναι τα μοναδικό design της Leica T η οποία είναι η μοναδική φωτογραφική μηχανή με ενιαίο μεταλλικό σώμα. Με μίνιμαλ σχεδιασμό από το σχεδιαστικό στούντιο της Audi Design η φωτογραφική μηχανή Leica T είναι κατασκευασμένη από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου το οποίο σμιλεύτηκε στο σχήμα της. Το φινίρισμα της έγινε στο χέρι και διαρκεί 45 λεπτά για κάθε κομμάτι! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό από άποψη αισθητικής αλλά και κρατήματος.

Η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία. Έτσι η Audi Design έδωσε έμφαση μόνο στα απολύτως απαραίτητα χαρακτηριστικά λειτουργίας της Leica T, γεγονός που βελτιώνει αποτελεσματικά το επίπεδο ευκολίας της χρήσης της.

Όσο για τις τεχνικές της προδιαγραφές; Εν συντομία να αναφέρουμε μερικές: Η Leica T διαθέτει μεγάλη οθόνης αφής 3,7” με τέσσερα απτικά σημεία ελέγχου και μεγάλου μεγέθους APS-C αισθητήρα με ανάλυση 16,5 megapixels για μέγιστη απόδοση χρωμάτων ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Υποστηρίζει βίντεο HD και αυτόματη εστίαση, ενώ διαθέτει 16Gb επεκτάσιμη μνήμη για αποθήκευση ψηφιακού υλικού.

Υποστηρίζει επίσης ασύρματες λειτουργίες μέσω Wi-Fi ασύρματη μεταφορά φωτογραφιών και τηλεχειρισμό από συσκευές tablet και smartphone (iOs και Android). Τέλος, μία ακόμη σχεδιαστική καινοτομία είναι ο ασφαλής τρόπος προσαρμογής των αξεσουάρ. Το λουράκι στην ουσία «καρφώνεται» σε μια ειδικά υποδοχή που το κρατάει σταθερό με ασφάλεια, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί γρήγορα.

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Leica T θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαϊου, σε μια διόλου ευκαταφρόνητη τιμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.